Jere Kalliokoski kilpailee rallicrossin MM-finaalissa Etelä-Afrikassa

Jere Kalliokosken rallicrossvuosi päättyy tulevana viikonloppuna Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajettavaan MM-kauden päätöskilpailuun. SM-sarjassa sekä RallyX Nordic-sarjassa pronssia SuperCar-luokassa voittanut Kalliokoski ajaa kilpailun STARD-tallin Ford Fiestalla.

Kapkaupungissa sijaitseva Killarney International Racewayn rata on Kalliokoskelle uusi tuttavuus.

– Ikinä en ole ollut Etelä-Afrikassa, radasta olen nähnyt kuvia ja katsellut nyt videoita. Harjoituksissa sitten nähdään millainen se on ajaa. Tekninen se kuulemma on, ja ainakin se näyttää vauhdikkaalta, Kalliokoski miettii.

Kalliokoski on ajanut STARD-tallin Fiestalla aiemmin Ruotsin Höljesin MM-osakilpailun. MM-debyytti alkoi parhaalla mahdollisella tavalla Kalliokosken voittaessa ensimmäisen starttinsa ”isojen poikien” kanssa. Kilpailuviikonloppu sujui odotusten mukaan, vain semifinaalissa hajonnut rengas jäi kaivelemaan.

– Toisen kierroksen alussa hypyn jälkeen hajosi kuskin puolen eturengas, loput viisi kierrosta oli vain selviytymistä maaliin. Ihan hyvä fiilis jäi koko viikonlopusta, vaikka olisihan se paremminkin voinut mennä, Kalliokoski sanaili Höljesissä.

AL-Härmän edustajan tavoite kauden viimeiseen kilpailuun on nostettu korkealle.

– Semifinaalipaikka on tavoite kuten Höljesissäkin. Semistä hyvä startti ja yritän sieltä nousta finaaliin, mikä olisi kyllä kova temppu. Tämä on kauden viimeinen kisa, ei katsella kuka on vierellä eikä pyydellä anteeksi, vaan laitetaan niin sanotusti ”flat out”, Kalliokoski päättää.

Etelä-Afrikan osakilpailu ajetaan 9.-10.11. Kapkaupungissa.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Qba Nitka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close