Grönholm päätti kauden voittojuhliin

Niclas Grönholm päätti kautensa upeaan voittoon rallicrossin MM-sarjan päätösosakilpailussa Kapkaunpungissa Etelä-Afrikassa. Finaalissa GRX Taneco Teamin Grönholm löi kovimmat vastustajansa selvästi ja näytti kaikille kuka oli viikonlopun nopein kuljettaja. Toiseksi finaalissa sijoittui Andreas Bakkerud ennen Grönholmin tallikaveria venäläistä Timur Timerzyanovia ja Timmy Hansenia.

– Voitto oli kyllä mannaa kauden päätteeksi. Tätä haettiin ja ykköstila on hieno palkinto koko tiimille. Olen kyllä todella tyytyväinen kaikkeen – autoon ja omaan ajoon, Grönholmin tuuletti tuntojaan voiton jälkeen.

Grönholm lähti semifinaaleihin nopeimpana kuljettajana ja sitten finaaliin kakkosrivistä. Edestä startanneet Timmy Hansen ja Andreas Bakkerud kolhivat toisiaan ensimmäisessä mutkassa ja takaa tullut Grönholm kuittasi itselleen kärkipaikan. Tämän jälkeen ei ollut epäselvää kuka on finaalin valtias. Grönholm hallitsi finaalia ruutulipulle saakka.

GRX Taneco Teamin johtaja Marcus Grönholm oli yhtä hymyä poikansa loistavan esityksen jälkeen Kapkaupungissa.

– Niclas ajoi todella vakuuttavasti kaksi päivää. Ei tuohon ajamiseen ole enää mitään huomauttamista. Tämä voitto tulee hienoksi palkinnoksi koko tallille, joka on tehnyt upeaa työtä koko kauden ajan. Onhan tämä mukava isänpäivälahjakin, Marcus Grönholm iloitsi.

GRX Taneco Team sjioittu tallien MM-pisteissä hopealle ja sekin tyydytti tallipomo Grönholmia.

– Kilpailu huipulla on erittäin kovaa ja olen ylpeä tiimimme kyvystä taistella koko kauden kärkisijoista. Auto on kilpailukykyinen millä radalla tahansa ja tiimin toiminta kestää vertailun kaikissa tilanteissa. Tietysti hiukan harmittaa Niclaksen puolesta, kun hän joutui jättämään kaksi osakilpailua väliin. Siinä meni mestaruus, voi kyllä sanoa, Grönholm summaili kauden antia.

MM-pisteissä Timmy Hansen ja Andreas Bakkerud päätyivät tasapisteisiin ja mestaruus meni Hansenille suuremman voittomäärän avittamana.

Kaudella 2020 Grönholmin tiimillä on tavoitteena olla sekä kuljettajien että tallien maailmanmestari.

– Onnistuimme näyttämään finaalikisassa, että pystymme tavoittelemaan täysin realistisesti mestaruuksia ensi vuonna. Kalusto on kovassa iskussa ja samoin kuljettajat, joten meidän matkaan kannattaa kyllä lähteä. Vastinetta on varmasti tarjolla, tallipomo Grönholm vinkkaa kumppanien suuntaan.

Teksti ja kuva: GRX Team

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close