AKK linjannut autourheilun kesän kilpailut

Suomen Valtioneuvosto on antanut linjaukset 4.5. koskien yleisötapahtumien järjestämistä Suomessa COVID-19 pandemina johdosta. 1.6. lähtien kokoontumisrajoitukset on rajattu 50 ihmisen kokoontumisiin. Alle 500 hengen urheilutapahtumia voidaan järjestää erityisjärjestelyin 31.7.2020 saakka.

Tähän tietoon perustuen AKK teki 14.5. hallituksen kokouksessaan seuraavat linjaukset autourheilun kesän kilpailutoimintaa koskien:

AKK-Motorsport ry:n alainen kansallisen tason kilpailutoiminta voidaan aloittaa 1.6. valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Liiton arvokilpailuja (Aluemestaruus, Trophy, Cup ja SM), NEZ-kilpailuja ja muita kansainvälisiä kilpailuja ei järjestetä 31.7.2020 asti.

Kansallisia kilpailuja voidaan järjestää, mikäli kilpailun järjestäjä saa tapahtumalle tarvittavat viranomaisluvat. Liitto suosittaa jäsenseurojaan käyttämään huolellista harkintaa omien tilaisuuksien ja harjoitusten järjestämisessä, sekä noudattamaan viranomaisten suosituksia.

AKK seuraa tarkasti valtiohallinnon ja viranomaisten pandemiarajoituksia ja tiedottaa mahdollisista muutoksista ja tarkennuksista erikseen liiton www-sivuilla tarpeen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi.

Yleisötapahtumien järjestämiseen liittyvän ohjeistuksen ja määräysten käytännön linjauksista päättää Aluehallintovirasto AVI, jonka päätökset löytyvät osoitteesta www.avi.fi.

Yleistä liikunnan ja urheilun harrastustoiminnan järjestämiseen liittyvää ohjeistusta löydät myös Olympiakomitean sivuilta osoitteesta www.olympiakomitea.fi.

Tekstin alkuperäislähde, AKK: www.autourheilu.fi/uutiset/akk-teki-linjaukset-autourheilun-kesan-kilpailutoimintaa-koskien/

Teksti ja kuva: AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close