Juha-Pekka Pesonen rallicrossin SM-sarjassa huippuautolla – kauden avauksesta viides sija

Hämeenkyröläinen Juha-Pekka Pesonen teki nopeita ratkaisuja, kun kävi selväksi, että autourheilussa alkaa hiukan toiminta avautumaan vaikean epidemiatilanteen vuoksi. Pikaisesti tehty ratkaisu Pesosen ajohaluihin löytyi Pohjanmaalta ostamalla uusi auto.

– Oma Ford Fiestani oli kauden 2019 kisojen jälkeen kaadettua jo laitettavana. Kun kävi selväksi, että 2020 ei rallicrossin SM-sarjaa ajettu, jäi projekti kesken, Pesonen aloittaa.

– Olen vuosia tehnyt yhteistyötä alahärmäläisen Mika Perttulan kanssa. Hänellä oli valmis, viimeisen päälle rakennettu SRC-luokan takavetoinen Toyota Corolla. Pyöritin mielessä näitä asioita ja kysyin suoraan Mikalta ostaa autoa. Kaupat tuli ja apua häneltä saan kisojen aikana, 30-vuotias Juha-Pekka Pesonen kertoo miten kaikki meni.

Honkajoella tyydyttävä SM-avaus

Rallicrossin SM-sarja alkoi toukokuun 22 päivä Honkajoella Pesämäen radalla. Pesonen ajoi kolmessa alkuerässä tasaiset sijoitukset ollen kahdesti kolmas ja viides. Yhteenlasketuissa pisteissä hän oli neljäs. Paikka semifinaaliin oli selvä. Semifinaalissa Pesonen oli toinen. Kuuden auton finaaliin hän starttasi neljännestä ruudusta. Finaalin viidenteen tilaan hän oli tyytyväinen, semifinaaliin lähtöön ei.

– Semin lähtö ei kyllä onnistunut. Finaaliin täytyy olla tyytyväinen, sillä meikäläisellä on ajotaukoa melkein kolme vuotta. Itseluottamusta tuli kuitenkin paljon ja tästä on hyvä jatkaa.

Hyvä tiimi takana

Rallicrossissa päällepäin näkyvää on yleensä vain kuskin ajo radalla. Laji vaatii hyvin tehtynä kuitenkin toimivan porukan taakse. Tekemistä riittää. Pesonen on erittäin tyytyväinen tilanteeseen. Mika Perttula toimii spotterina eli henkilönä, jolla on radioyhteys Pesoseen lähdön aikana. Perttula antaa ohjeita koska esimerkiksi kannattaa mennä lajiin kuuluvalle jokeri eli lisälenkille.

Itse huollosta auton kohdalla vastaavat Jari Suoja ja Sakari Möller sekä Pohjanmaalta tulevat Mika Palojärvi, Tomi Kaura ja Tero Rantala sekä Niko Ruisniemi Kankaanpäästä. Tärkeästä ruokahuollosta vastaa Pesosen elämänkumppani Sofia Mattila.

– Hyvä ja osaava porukka. Ostin hyvän auton ja tämä tiimi takana, niin niistä menestyminen ei jää kiinni, kuljetusalan yrittäjä Pesonen toteaa ylpeänä.

– Kaikki hoitavat hyvin tonttinsa. Siitä tulee kaikille fiilis ja se on tärkeää, hän lisää.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close