Crosskartien SM-sarja jatkuu Honkajoella – Lauri Halonen tähtää finaaliin

Crosskart SM-sarja jatkuu viikonloppuna Honkajoella kauden toisella osakilpailulla. 11-vuotias Lauri Halonen on avausosakilpailun jälkeen Xtrem Junior-luokassa neljäntenä.

Joensuussa ajetussa ensimmäisessä osakilpailussa Ydrefalk Junior crosskartilla kilpaileva Halonen oli finaalissa neljäs, sarjassa sijoitus on myös neljäs. Halonen ajaa tällä kaudella kahta sarjaa, SM-sarjan lisäksi ohjelmassa on kansainvälinen RallyX Nordic -sarja.

– Ihan hyvä maku jäi, olisihan se ollut parempi jos olisi ollut korkeammalla, mutta kyllä tämä on ihan hyvä. Nyt harjoitellaan lisää, Halonen totesi kaksi viikkoa sitten OuluZonessa ajetun RallyX -finaalien jälkeen.

Halonen on kilpaillut alkukesän aikana ahkerasti, kausi alkoi RallyX Nordic-sarjan merkeissä toukokuussa Tanskasta, jatkui Ruotsin Höljesissä, jonka jälkeen alkoi SM-sarja Joensuussa.

RallyX -sarjan Suomen osakilpailu ajettiin kaksi viikkoa sitten Oulussa, kouvolalainen teki jälleen takuutyötä ja ajoi kahdesti finaaliin. RallyX -sarjassa hänen sijoitus ennen kauden päättävää Ruotsin Arvikan kilpailua on viides.

Ennen Honkajoen SM-kilpailua Halonen oli Kouvolan radalla ajamassa testiä, ”Lakuauto” on saatu hyvää iskuun, joten odotukset ovat korkealla.  

– Moottoria on tarkistettu, ja kaikki pelaa. Honkajoella en ole ennen kilpaillut, mutta kävin ajamassa viime vuonna treeniä, joten muistan radan aika hyvin. Koitetaan saada ehjä kilpailupäivä ja hyvä fiilis, niin eiköhän sillä ainakin finaalipaikka irtoa, Halonen kertoo.

Pesämäen radalla Honkajoella ajetaan lauantaina 19.kesäkuuta, kilpailusta on luvassa suora lähetys Moottoriurheilu.tv YouTube-kanavalla. 

Sarjatilanne 1/5

1) Mikael Uitto 30p
2) Elias Kalliokoski 27p
3) Ilari Sääskilahti 25p
4) Lauri Halonen 23p
5) Joonatan Ylilammi 19p

Teksti: Lauri Halosen tiedotus / Toni Lönnroos

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close