Kauden toinen Crosskart SM-osakilpailu ajetaan Honkajoella – Elias Kalliokosken tähtäimessä on voitto

Crosskartien SM-sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla Honkajoella. Xtreme Junior-luokassa ajava 13-vuotias Elias Kalliokoski on sarjassa toisena.

Joensuussa ajettu avauskilpailu sujui Kalliokoskelta toiseksi parasta vauhtia, voitto jäi vain muutaman senttimetrin päähän.

– Finaalin startti ei ihan onnistunut, ehkä se voitto meni sitten siinä, AL-Härmää edustava Kalliokoski muistelee.

Honkajoen rata on Kalliokoskelle uusi, kokemusta siellä kilpailemisesta ei ole. Kilpailuvirettä alahärmäläiseltä ei tosin puutu, sillä hän kävi ajamassa Oulussa kansainvälisen RallyX Nordicin Suomen osakilpailun kovien kilpakumppanien kanssa. Tulos oli mainio, Kalliokoski otti uransa ensimmäisen voiton timantinkovassa seurassa. Honkajoella Kalliokosken tavoite on jatkaa hyvää vauhtia ja ottaa voitto myös SM-osakilpailusta.  

– Oulussa oli kova kisa, mukana olivat parhaat kuljettajat Suomesta ja muista Pohjoismaista, sieltä sai lisää luottoa ajamiseen ja nähtiin miten kovaa pitää ajaa. Sen jälkeen auto on pesty ja käyty läpi, ja penkissä tarkistettu että kaikki on kunnossa. Pesämäen radalla olen ajanut pari vuotta sitten testiä 125-kuutioisella, joten perjantain harjoituksissa pitää laittaa ajolinjat kohdalleen. SM-sarjan avauksesta Joensuusta jäi hampaankoloon sen verran, että nyt on lataus kunnossa, ja voittoa lähdetään hakemaan. Se vaatii täydellisen onnistumisen, Kalliokoski päättää. 

Pesämäen kilpailu ajetaan lauantaina 19.6. Katsomoon otetaan yleisöä, kilpailu on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla

Sarjatilanne 1/5

1) Mikael Uitto 30p
2) Elias Kalliokoski 27p
3) Ilari Sääskilahti 25p
4) Lauri Halonen 23p
5) Joonatan Ylilammi 19p

Teksti: Kalliokoski Racing -tiedotus / Toni Lönnroos

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close