Jere Kalliokoski ajoi ylivoimaiseen voittoon haastavissa olosuhteissa Jalasjärvellä

Rallicrossin SM-kausi jatkui vaihtelevassa säässä Murtoharjun moottoriradalla, Jalasjärvellä. Sade sekoitti pakkaa etenkin toisissa ja kolmansissa alkuerissä, mutta pitkästä aikaa paikalle saapunut yleisö pääsi nauttimaan myös aurinkopaisteesta pitkin päivää.

SuperCar-luokassa jatkettiin siitä, mihin Honkajoen avauskilpailussa jäätiin. Jere Kalliokoski oli aivan uskomattomassa iskussa. Täydet pisteet alkueristä, semifinaalin voitto, sekä finaalissa täysin ylivoimainen suoritus, tuottivat alahärmäläiselle jälleen täydet 30 SM-pistettä.

– Toisessa alkuerässä sade vähän sotki ajoa, mutta muuten oli ihan täydellinen päivä, Kalliokoski totesi tyytyväisenä.

– Kausi näyttää oikein hyvältä, nyt vain täysi valmistautuminen seuraavaan Kouvolan kisaan. Koitetaan jatkaa samaan malliin, Kalliokoski päättää.

Toiseksi finaalissa ajoi hienon taistelun päätteeksi SuperCar-debyytissään Jesse Kallio. Nuorukainen ei kuitenkaan aja tällä kaudella SM-sarjan pisteistä, sillä panostus on alkavalla rallicrossin MM-kaudella uuden RX2e-luokan osakilpailuihin.

Kolmannen sijan nappasi myös kauden avauksessa palkintokorokkeelle noussut Mika Liimatainen Ford Fiestallaan.

Mikkonen toista kertaa ykkönen Jalasjärvellä

SRC-luokassa päästiin jännittämään voittotaistelua aivan loppumetreille asti. Edelliskaudella Autokrossi-luokan Jalasjärvellä voittanut Ville Mikkonen ja kolmessa luokassa ahkeroiva Joni-Pekka Rajala kävivät tiukkaa kamppailua vielä finaalin viimeisellä kierroksella. Kamppailu kääntyi lopulta Mikkosen nimiin, joka pääsi juhlimaan uransa avausvoittoa SRC-luokassa. Voiton myötä hän nousi luokan pistekärkeen. Kolmanneksi ajoi Ford Escortilla Ari Salonen.

– Kaikkien muuttujien jälkeen kyllä voitto maistuu. Aamulla oli kaikenlaista ohjelmaa, ja finaalissakin sai aika tarkkaan katsella peilistä, kun ”Jonttu” hiillosti takana, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kyllä voiton myötä on mukava lähteä sarjakärjessä Kouvolaan, Mikkonen iloitsi.

Rajalalle toinen voitto Autokrossi-luokassa

”Jonttu” Rajala on saanut Datsun Finninsä hienoon lentoon Autokrossi-luokassa. Kaksi kilpailua, kaksi voittoa, ja komeat 56 SM-pistettä. Jalasjärvellä ykköstila irtosi reilun kahden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Mika Liimataiseen.

– Oli haastava päivä. Vähän oli ongelmia, ja myös olosuhteidenkin puolesta. Sieltä se kuitenkin pikkuhiljaa kääntyi meille. Finaalissa ajattelin nelosruudusta tavoitella 2-3 sijoja, mutta sainkin sitten hyvän vauhdin päälle ja pääsin kärkeen. Oli hieno kisa, Rajala kommentoi.

Alkuerissä ja semifinaalissa nopein oli Kari Piira, joka kuitenkin kolaroi finaalin startissa ja joutui keskeyttämään erinomaisesti sujuneen kilpailunsa.

Kolmanneksi luokassa ajoi Jori Seppälä, jonka suorituksen arvoa nostaa huomattavasti se, että hän kaatoi autonsa hurjannäköisesti heti ensimmäisessä alkuerässä.

Rallicrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan 7. elokuuta Kouvolan Tykkimäellä.

SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar

1. Jere Kalliokoski 60
2. Mika Liimatainen 46
3. Jari Tuuri 41
4. Joni-Pekka Rajala 37
5. Jukka Pykäläinen 36

SRC

1. Ville Mikkonen 51
2. Joni-Pekka Rajala 50
3. Olli Lahti 48
4. Christian Jensen 35
5. Ari Salonen 33

Autokrossi

1. Joni-Pekka Rajala 56
2. Kari Piira 43
3. Jori Seppälä 41
4. Mika Liimatainen 35
5. Jere Tikka 35

Kaikki tulokset löydät täältä.

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close