Rankkasade ja kolaroinnista tullut hylkäys Pesosen murheina Jalasjärvellä

Rallicrossin SM-sarja jatkui lauantaina, kun kauden toinen osakilpailu ajettiin Murtoharjun radalla, Jalasjärvellä. Hämeenkyröläisen Juha-Pekka Pesosen lähtökohdat olivat lupaavat. SRC-luokan Toyota Corollaan oli Honkajoen kilpailun jälkeen tehty muutoksia.

– Teetimme moottoriin uudet nokka-akselit, ja säädettiin muitakin asioita. Parannusta tuli noin 30 hevosvoiman verran. Tosin emme päässeet juuri Jalasjärvelle testaamaan, vaan ajoimme testit Honkajoella, Pesonen kertoi.

Ensimmäisessä alkuerässä kaikki oli hyvin, tuloksena lähtövoitto ja kokonaisajoissa kolmas tila. Toisessa erässä sijoitus oli vasta 12:s, ja kolmannessa alkuerässä seitsemäs.

– Ensimmäisessä erässä auto tuntui tosi hyvältä ja ajokin onnistui. Ennen ajamaani lähtöä toisessa erässä alkoi sataa, ja muut luokan kuskit ajoivat kuivalla kelillä. Kolmannessa lähtö onnistui, mutta ajauduin hiukan ulos yhdessä mutkassa, vaikka siitä varoitettiin, Pesonen perkasi ajoaan alkuerissä.

Semifinaaliin hän lähti toisesta rivistä ja finaalipaikka oli tarjolla vielä kolmen kierroksen jälkeen, kun Pesonen ja edellä mennyt Olli Lahti osuivat toisiinsa. Pesonen pääsi tilanteessa johtoon ja tuli maaliin ensimmäisenä. Kilpailunjohto tuomitsi tilanteesta kuitenkin mustanlipun, joka tarkoitti ajon hylkäämistä.

-Tein tuomiosta vastalauseen, jota ei hyväksytty, joten kisani oli siinä, Pesonen tilitti.

Lopputuloksissa hän oli yhdeksäs, pottiin kertyi kymmenen SM-pistettä.

– Muutokset autoon ovat jatkon kannalta hyviä asioita. Ehkä vähäinen testaaminen muutosten jälkeen näkyi kilpailukyvyssä, AL-Härmää edustava Pesonen tiivisti.

SM-sarja jatkuu Kouvolan Tykkimäellä 7. elokuuta.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Jani Tamminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close