Elias Kalliokoskella vaiherikas kilpailu Karstulassa – ”Tämä pettymys on nyt nollattu”

Alahärmälästä kotoisin oleva 14-vuotias Elias Kalliokoski taisteli viikonloppuna pisteistä crosskartien SM-sarjassa Karstulassa.

Karstulassa ajettiin kauden kolmas SM-osakilpailu. Xtrem Junior -luokassa kilpaileva Kalliokoski oli kauden avauksessa Joensuussa toisena, seuraava osakilpailu Honkajoella sujui mollivoittoisesti eikä paikka finaaliin auennut, mutta Karstulan helteessä vauhti oli jälleen kohdallaan. Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, joiden perusteella kuljettajista valittiin finalistit. Kalliokoski oli kovassa iskussa koko päivän, kaksi alkuerävoittoa ja yksi kakkossija tiesi eturivin paikkaa finaaliin. 

Finaalissa Kalliokosken hyvin sujunut päivä koki kolhuja, kirjaimellisestikin. Ensin vilppilähtö, sitten pyörähdys ja kilpakumppanin osuminen autoon. Lopputuloksena oli seitsemäs sija, mikä oli voittamaan lähteneelle nuorukaiselle suuri pettymys. 

– Alkuerät menivät hyvin, kaikki toimi ja vauhti oli kohdallaan. Finaalissa auto sammui viivalle, se nytkähti ja siitä tuli vilppilähtö. Sitten lähdin apinanraivolla ajamaan muita takaa, meni vähän yliyrittämiseksi, osuin mutkassa monttuun ja pyörähdin. Samassa vielä kaveri osui eturenkaaseen, auto pysyi kuitenkin ehjänä ja pääsin jatkamaan, mutta muut olivat jo menneen menojaan. Tämä pettymys on nyt nollattu, lähdetään kohti seuraavaa kilpailua eli Oulua, josta on hyviä muistoja. Voitin siellä RallyX Nordicin osakilpailun kesäkuussa, joten samaa lähdetään taas hakemaan, Elias Kalliokoski paketoi.

Crosskartien seuraava SM-osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna OuluZonen radalla.

Teksti: Kalliokoski Racing -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close