Lauri Halonen nousi kolmanneksi crosskartien SM-osakilpailussa Karstulassa

Crosskartien SM-sarja jatkui kauden kolmannella osakilpailulla Karstulan paahtavassa helteessä. Xtrem Junior -luokassa ajava 11-vuotias Lauri Halonen lähti kilpailuun tavoitteenaan palkintokorokepaikka, se täyttyi värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Sunnuntaina ajettu kilpailu käynnistyi harjoituksilla, ne sujuivat Haloselta hyvin, kotitehtävät oli tehty jo Kouvolassa.

– Meillä oli hyvät säädöt jo valmiiksi, oltiin tutkittu millainen Karstulan rata on ja ajettu testiä Kouvolassa, sieltä löytyi hyvät setupit, Halonen kertoi. 

Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, joiden perusteella jaettiin paikat kahteen finaaliin. Ensimmäinen erä meni Haloselta hyvin takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Startti oli onnistunut ja ”Lakulähettiläs” ampaisi kärkijoukkoon, tuloksena toinen sija. Seuraavassa erässä erittäin haastava ja tarkasti ajettava lisälenkki tuotti vaikeuksia, auto sammahti hetkeksi ja sijoitus putosi kolmanneksi. Viimeinen erä meni nappiin, lähdöstä kärkeen ja ykkösenä ruutulipulle. Halonen oli alkuerien jälkeen kokonaistilanteessa neljäs, joten paikka A-finaaliin oli lunastettu. 

– Karstulan rata oli hyvä, lopussa oli vähän muutamia kuoppia. Rata oli tekninen, se opettaa hyvin ajamaan. Alkueristä jäi ihan hyvä maku, toki vielä jäi vähän parannettavaa, lisälenkillä oli vähän vaikeuksia, kun käytin käsijarrua ja onnistuin sammuttamaan auton, muuten meni ihan hyvin. 

Finaalin ensimmäinen startti otettiin uusiksi vilppilähdön vuoksi, tosin kaikki kuljettajat Halosta lukuun ottamatta olivat jo päässeet radalle tositoimiin. Kuljettajat komennettiin uudestaan lähtöruudukkoon, ja toinen yritys onnistui. Halonen sai kohtuullisen lähdön, nousi onnistuneen lisälenkkitaktiikan myötä kolmanneksi, mutta osui sen jälkeen eteen pyörähtäneen auton renkaaseen. Auto pomppasi ilmaan ja tässä rytäkässä meni yksi sija, eturipustus vaurioitui. 

Maaliin Halonen kurvasi neljäntenä, mutta sen jälkeen alkoi kilpailupaikalla vastalauseiden suma. Kaksi finaalin autoa todettiin sääntöjen vastaiseksi, yksi niistä oli voittaja-auto, joten Lauri nousi tämän ansiosta kolmanneksi. 

– Finaalissa kaveri otti vilpin, mutta mä jäin ruutuun odottelemaan, muut kävivät vähän lämmittelemässä kierroksen verran. Uusintalähtö meni hyvin, pääsin neljänneksi, mutta kilpakumppani pyörähti eteen ja ajoin häntä päin. Kolarissa eturipustus vääntyi, enkä saanut enää autoa kääntymään, sen jälkeen sain vielä auton lisälenkillä sammumaan, joten olihan siinä kaikenlaista. Kiitokset äidille ja isälle hyvästä huollosta, ja kaikille tukijoille, jatketaan Oulussa, Halonen päättää. 

Seuraavan kerran SM-pisteistä taistellaan jo viikon kuluttua Oulussa, joten pitkään eivät Haloset Kouvolassa ehdi olla, kilpailumatkalle lähdetään jo alkavan viikon perjantaina.

Tulokset, Xtrem Junior
1) Mikael Uitto
2) Jimi Ojala
3) Lauri Halonen

Kaikki tulokset löytyvät täältä!

Teksti: Lauri Halosen tiedotus / Toni Lönnroos
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close