Joni-Pekka Rajalalle kaksi ykkössijaa OuluZonessa – Mikael Uitto jatkoi voittoputkeaan Xtrem Junior -luokassa

Crosskart SM- sekä KRC Rallicross -kaudet jatkuivat sunnuntaina vaihtelevissa olosuhteissa Oulun OuluZonessa. Välillä tuli kaatamalla vettä, mutta finaalit päästiin ajamaan jo lähes kokonaan kuivalla radalla.

Xtrem-luokassa nähtiin uusi osakilpailuvoittaja, kun autourheilun monitaituri Joni-Pekka Rajala käskytti crosskartiaan komeasti OuluZonen pääsääntöisesti asfalttipintaisella radalla. Toiseksi ajoi finaaleissa erinomaisesti onnistunut Jimi Kalliomäki, ja kolmas oli alkueristä korkeimmat pisteet saalistanut Pasi Penttinen.

– Alkuerät sujui hyvin ja siitä sain hyvän starttipaikan finaaliin. Finaalissa myös startti sekä lisälenkki onnistuivat, jonka jälkeen sain puhtaan radan eteen. Pääsi sitten vetämään ihan puhtaasti, ja auto pelasi myös hyvin. Tosi tyytyväinen pitää olla, sillä tässä luokassa on tosi vaikea voittaa, kaikki autot on pirun tasaisia, Rajala kommentoi.

Monien yllätykseksi Rajala nähtiin myös KRC:n V1600 RC -luokassa viivalla. Tämä oli miehen ensimmäinen startti koskaan rallicrossin vakioluokassa, ja tästä huolimatta tuloksena päivän toinen luokkavoitto, ennen Konsta Saarista ja pistekärki Jari Koskimaata.

– Team Korsu Racingilta kysyttiin, että haluaisinko ajaa, tällainen mahdollisuus olisi. Ei voinut kieltäytyä siinä kohtaa. Ja hyvinhän se meni, hyvä maku jäi. Varmasti ollaan mukana, jos vielä joskus tulee tilaisuus ajaa tässä luokassa.

Rajalan viimeinen viikko on ollut kiireinen. Kahdeksaan päivään on mahtunut Rallicross SM -osakilpailu Jalasjärvellä, Crosskart SM Karstulassa, jokamiehenluokan kilpailu Pellossa, sekä nyt viimeisimpänä Oulussa kaksi kisapäivää crosskartia ja rallicrossia. Eikä kauaa tarvitse hengähtää, sillä ensi viikonloppuna on ohjelmassa jokamiehenluokan legendaarinen Kardaanikunkku Kaanaassa.

– Aika kiivasta taistelua on ollut, piti katsoa välillä kelloakin, että riittääkö kaikkiin aika. Pellon keikka oli vähän sellainen, että ei päästy ihan parhaaseen vauhtiin siellä, mutta muuten aika monta lähtövoittoa tuli kahdeksaan päivään, hyvä saldo. Välillä tuntui, että tästä ei tule yhtään mitään, mutta sieltäkin vaan noustiin. Näistä jää hyviä muistoja itselle, Rajala tiivistää.

Rajala on tällä kaudella siirtynyt osittain jo myös tiimipäällikön rooliin, pojat Wiljami ja Kasper taistelevat crosskartien pikkuluokissa.

– Todella jännää on, kumpikin ajaa hienosti ja jokainen lähtö on onnistunut tosi hyvin. Kyllä kiva on katsoa ja seurata vierestä. Tässähän pääsee kohta siirtymään kokonaan tiimipäällikön tehtäviin, tai no katsotaan sitä uudestaan ensi vuonna, ”Jonttu” naurahtaa.

Xtrem Junior -luokassa nähtiin tuttu nimi kärjessä. Kaikki kauden kolme ensimmäistä osakilpailua voittanut Mikael Uitto vei nimiinsä myös neljännen. Suomen mestaruus on enää sinettiä vaille valmis, kun ajamatta on vain Vilppulan SM-finaali. Tästä nuorukaisesta kuullaan vielä!

Toiseksi ajoi tiukasti Uiton finaalissa haastanut Lauri Halonen ja kolmas oli Aleksi Suono.

125cc -luokassa voittoon ajoi edellisen osakilpailun tapaan Joona Ojala, joka on löytänyt kauden edetessä erinomaisen vauhdin. Toiseksi ajoi Joni Turpeinen ennen Aleksi Kiikalaa. Tässä luokassa on lupa odottaa kauden päätöskilpailussa erittäin tasaista taistelua SM-mitaleista.

Minea Perämäki pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan kovatasoisessa 85cc -luokassa. Oulussa nähtiin viivalla jälleen peräti 24 kuljettajaa, joten erityisesti näissä lähdöissä voitto vaatii täydellistä onnistumista. A-finaalissa toinen oli Jesper Rantanen ja kolmanneksi ajoi Niko Kinnunen.

Myös Mini-luokassa päästiin jälleen näkemään mahtavaa kilvanajoa, kun yksitoista 6-11-vuotiasta kuljettajanalkua starttasivat OuluZonessa lähtöviivalta. Onni Kangasaho, Iivari Männistö, Viljami Saarinen, Kevin Sundqvist, Alex Tikkinen, Eemil Velling, Eeli Raappana, Minea Rantanen, Alpo Vainikka, Kasper Rajala sekä Onni Kauhanen ovat varmasti kaikki sellaisia nimiä, joilta voidaan odottaa tulevina vuosina menestystä isommissa luokissa, mikäli innostusta lajin parissa riittää!

Kansallisen rallicrossin KRC Open -luokassa voittoon ajoi SM-sarjan puolelta monelle tuttu Rolf Putkonen Toyota Starletillaan. Voitto oli Putkoselle kauden ensimmäinen. Toisen ja kolmannen sijan luokassa valtasivat Sami Nikunen sekä Jukka Leinonen.

Tästä siirrytään pienelle tauolle ennen kauden päättävää Vilppulan osakilpailua, joka ajetaan Särkikankaan moottoriradalla 21. elokuuta.

Kaikki tulokset

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close