Elias Kalliokoski ajoi kahdesti finaaliin crosskartien SM-osakilpailussa Oulussa

Elias Kalliokoski oli hyvässä vireessä crosskartien SM-sarjan osakilpailussa Oulussa. Xtrem Junior -luokassa ajava Alahärmäläinen oli Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kauden avauskilpailussa lauantaina viides, ja sunnuntaina ajetussa SM-osakilpailussa 14-vuotias Kalliokoski paransi yhdellä ja oli neljäs.

Kalliokoski aloitti viikonlopun täydellisesti ja otti voiton ensimmäisestä startista, toinen ei sujunut aivan samaan tahtiin, mutta kolmannessa tuli taas onnistuminen ja Kalliokoski ajoi toiseksi. Näillä tuloksilla avautui paikka finaalilähdön toiseen riviin. Finaalin lähtö sujui ilman kolinoita, ja Kalliokoski vakiinnutti heti paikkansa aivan kärjen takana, maaliin nuorukainen kurvasi viidentenä.  

– Tuli yksi voitto ja myös vähän virheitä muissa alkuerissä. Finaalissa auto meni ensimmäisessä mutkassa liikaa poikittain ja kaveri pääsi ohi, mutta tämä oli treenipäivä huomista SM-kisaa varten, Kalliokoski kertoo. 

Sunnuntai alkoi ukkosen jylinällä ja vettä tuli taivaalta riittävästi. Kalliokoski hallitsi liukkaan radan ja aloitti kakkossijalla, toisessa lähdössä tuli voitto, ja viimeisessä alkuerässä sijoitus oli taas toinen. Tässä vaiheessa aurinko ja tuuli olivat jo tehneet yhteistyötä, ja rata oli kuivunut. Finaaliin Kalliokoski pääsi lähtemään edellisen päivän tapaan toisesta rivistä, ja nousi lähdössä toiseksi. Lisälenkin jälkeen sijoitus muuttui, ja tuloksena oli neljäs sija.  

– Ihan ok päivä, meni vähän paremmin kuin eilen. Harmittaa kun jokeritaktiikka meni pieleen, menin lisälenkille liian myöhään. Ei se palkintokorokepaikka kauas jäänyt, ihan hyvä maku jäi koko viikonlopusta. Vilppulassa pitää vain ajaa lujempaa, Kalliokoski päättää.  

SM-kauden päätöskilpailu ajetaan Vilppulan Särkikankaan radalla 21. Elokuuta.

Xtrem Junior – OuluZone

1) Mikael Uitto 
2) Lauri Halonen  
3) Aleksi Suono 
4) Elias Kalliokoski

Teksti: Kalliokoski Racing -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close