Lauri Halonen oli hurjassa iskussa Oulussa – tuloksena kaksi hopeasijaa

Crosskartien SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Oulussa. Xtrem Junior -luokassa ajava Lauri Halonen, 11, oli päivän kuumin nimi, kouvolalainen voitti kaksi alkuerää, oli kerran toinen ja ajoi finaalissa toiseksi. Viikonloppuna ajettiin myös kauden ensimmäinen Pohjois-Euroopan mestaruussarjan osakilpailu, siinäkin Halonen oli kilpailun toiseksi vauhdikkain kuljettaja.

OuluZonen radalla ajettu kilpailuviikonloppu käynnistyi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) avausosakilpailulla, Halonen voitti tämän sarjan 85-kuutioisten mestaruuden kaudella 2019, nyt Halonen ajaa nopeammassa Xtrem Junior -luokassa.

Lauantai oli täynnä tapahtumia, finaali päästiin aloittamaan vasta illan tunteina. Halonen piti keskittymisen kasassa koko pitkän päivän, noudatti hyväksi havaittua jokeritaktiikkaa, ja kampesi itsensä kakkospaikalle. Mutta päivään mahtui monenlaista sattumaa.  

– Alkuerässä tuli aika iso osuma, ja samalla meni pissapoika päälle, se ruiskutti vettä koko lähdön ajan, enkä oikein nähnyt ajaa. Finaalissa katselin vähän liikaa peileihin, mutta muuten ihan hyvä ajo, Halonen kertaa.  

Sunnuntaina ajettiin kauden neljäs SM-osakilpailu, Halonen on keikkunut koko kauden Xtrem Junior -luokan kärkiryhmässä, ja on ennen elokuista finaalia vahva mitaliehdokas.

“Lakulähettilään” SM-kilpailu käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla, Halonen ajoi ensimmäisen lähdön voittoon, ja toisti tempun seuraavassakin alkuerässä. Kolmannessa erässä juuttuminen kilpakumppanin taakse vei mahdollisuuden hattutemppuun, mutta kahdella voitolla ja yhdellä kakkossijalla Halonen starttasi finaaliin paalupaikalta. Tuttu kaava jatkui, Halonen kaarsi piikkipaikalta jokerille, lähti sen jälkeen jahtaamaan muita, ja nousi uudelleen kärkeen muiden käydessä lisälenkillä. Toiseksi viimeisellä kierroksella ykköspaikka vaihtui kakkospaikkaan, ja näin myös tultiin maaliin.  

– Hyvä päivä, alkuerät menivät oikein hyvin. Finaalissa tein yhden virheen, yksi mutka meni liian pitkäksi, ja Mikael Uitto pääsi kuittaamaan. Mutta olen tyytyväinen päivään, kaksi alkuerävoittoa ja uran ensimmäinen paalupaikka tässä luokassa. Kiitoksia kaikille yhteistyökumppaneille ja äidille ja isälle, nyt hetki huilataan ja harjoitellaan, Halonen päättää.  

Pohjois-Euroopan mestaruussarja ei kuulu Halosen ohjelmaan, seuraavaksi kouvolalainen on vauhdissa RallyX Nordic -sarjan finaalissa Ruotsin Arvikassa 13.-15. elokuuta, Halonen starttaa kilpailuun kuudennelta sijalta. SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan viikko RallyX-kauden päätöksen jälkeen Vilppulassa.  

Xtrem Junior – OuluZone 

1) Mikael Uitto 
2) Lauri Halonen  
3) Aleksi Suono

Teksti: Lauri Halosen viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close