Haapamäki hakee Kouvolasta kirkastusta synkälle alkukaudelle

Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäen ensimmäinen kausi Rallicross SM -sarjan SuperCar-luokassa on ollut haastava. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Haapamäen ajosuoritukset ovat parantuneet lähtö lähdöltä, mutta molemmissa kilpailuissa tekniikka on lopulta puuttunut peliin.

Avauskisassa Honkajoella Ford Fiestan kampiakseli meni poikki ja kisa keskeytyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Kauden toisessa osakilpailussa Jalasjärvellä Haapamäen hyvin sujunut kilpailu päättyi semifinaaliin, kun Fiestan ahtoputki räjähti. Kahden ajetun kisan jälkeen Haapamäellä on kasassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen 13 pistettä, kun sarjaa johtavalla Jere Kalliokoskella niitä on jo 60.

– Ei ole niin mutkattomasti lähtenyt kausi käyntiin, kuten joku saattoi kuvitella. Tekniikka on puuttunut peliin molemmissa kisoissa eikä ajokaan ole ollut sillä tasolla millä se voisi olla. Lähdöissä oli ongelmia Jalasjärvellä, mutta muuten kisa sujui hyvin. Koko ajan saatiin juonesta paremmin kiinni, mutta sitten meni se ahtoputki, Haapamäki muisteli Jalasjärven semifinaalilähtöä.

SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna viisi osakilpailua ja lopullisissa tuloksissa otetaan huomioon neljän parhaan kisan tulokset. Haapamäki myöntää, että panokset alkavat kovenemaan ja tulosta pitäisi alkaa tulemaan.

– Tässä kun on käytetty jo se yksi nollakisa ja sitten tuli yksi vähän huonompi kilpailu vielä päälle niin onhan se selvä, että nyt pitää saada hyvä tulos jos tässä mielii vielä SM-mitaleille.

Haapamäki tiimeineen on jälleen ahkeroinut auton parissa lukuisia tunteja ja luotettavuutta on koetettu parantaa Kouvolan kilpailuun.

– Kyllä me ollaan taas kaikkemme tehty, että auto on iskussa Kouvolassa. Iskunvaimentimia ollaan säädetty, koko auto läpikäyty ja huollettu. Ajettiin myös onnistuneet testit Kouvolassa, joten siinä mielessä kaiken pitäisi olla kunnossa. Hyvillä mielin lähdetään lauantain kisaan.

SuperCar-luokkaa on tällä kaudella hallinnut Jere Kalliokoski, joka on voittanut kauden jokaisen lähtönsä.

– Jere toimii hyvänä vauhtimittarina meille, pakko on tehdä kotiläksyt kunnolla jos mielii siihen kyytiin päästä.

Ongelmista huolimatta Haapamäki on luottavaisella mielellä ennen kauden puolivälin kilpailua.

– Auton kanssa on ollut ongelmia mutta ne ollaan korjattu ja koko ajan tulee paikat tutummaksi. Kyllä tämä projekti ottaa aikansa ennen kuin kaikki sujuu mutkattomasti, parhaamme kuitenkin tehdään aina.

– Missään tapauksessa tässä ei olla luovutettu, niin kauan kun kautta on jäljellä, on mikä tahansa mahdollista. Viimeiseen asti taistellaan, Haapamäki päätti.

Kouvolan osakilpailu polkaistaan käyntiin lauantai-aamuna vapailla harjoituksilla klo 9 alkaen, kilpailu päättyy palkintojenjakoon klo 16:30. Yleisö on tervetullut seuraamaan kisaa paikan päälle, mutta kilpailua voi seurata myös Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta striimattavan livelähetyksen kautta.

Sarjatilanne – SuperCar 2/5
1) Jere Kalliokoski 60p
2) Mika Liimatainen 46p
3) Jari Tuuri 41p

11) Henri Haapamäki 13p

Teksti: Henri Haapamäki RX -tiedotus / Patrick Rupponen
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close