Jere Kalliokoski hakee hattutemppua – rallicrossin SM-sarja jatkuu Kouvolassa

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan ensi lauantaina Kouvolan Tykkimäessä. Kaksi aiempaa osakilpailua voittanut Jere Kalliokoski, 23, hakee jatkoa voittoputkelleen suosikkiradaltaan. SuperCar-luokan kuljettaja johtaa sarjaa maksimipistein, Kalliokoski on voittanut kauden aikana yhtä vaille kaikki ajamansa erät.

– Kausi käynnistyi Honkajoella hyvin, vaikka auton kanssa oli pieni ongelma, kun yksi tärkeä anturi hajosi. Tiimi sai sen korjattua, ja loppu sujui hyvin. Oli tosi tärkeää saada kaudelle hyvä alku. Jalasjärvellä meni kaikki ok, auto ja tiimi toimivat täydellisesti. Siellä tuli kauden ainoa ”pummi” alkuerissä, kun meidän erän alkaessa alkoi satamaan vettä kaatamalla, ajaminen oli sellaista liukastelua kävelyvauhdissa, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertaa.

Kouvolan kilpailua varten kaikki mahdollinen on tehty, ja alahärmäläinen on valmiina kovaan kilpailuun.

– Parin päivän testi takana, ensin Kouvolassa ja sitten Hyvinkäällä, mitään suurempaa ei tehty. Sama lukko toimi hyvin kuin edellisessä kisassa, pieniä iskarimuutoksia tehtiin, mutta auto toimi niin hyvin Tykkimässä ettei tarvinnut ajaa kuin neljä vetoa, ja vaihdettiin osoitetta. Hyvinkäällä satoi vettä, ja saatiin vihdoin arvokas vesikelin testi ajettua, ollaan sitä koko kesä haettu. Autosta tuli mielestäni oikein hyväksi myös sateella, joten oli onnistuneet kaksi päivää. Odotan kovaa kilpailua, mukana on myös monikertainen mestari Atro Määttä kotiradallaan, erittäin hienoa päästä pitkästä aikaa ajamaan myös häntä vastaan. Odotan tiukkaa kisaa Suomen hienoimmalla rallicross-radalla, Kalliokoski ennakoi.

Kouvolan osakilpailu ajetaan lauantaina 7. elokuuta, ja se on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä syyskuun alussa, ja kausi päättyy Kaanaan radalle 18. syyskuuta.

Sarjatilanne – SuperCar 2/5
1) Jere Kalliokoski 60p
2) Mika Liimatainen 46p
3) Jari Tuuri 41p

Teksti: Kalliokoski Motorsport -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close