Rallicrossin SM-kausi jatkui Kouvolan Tykkimäellä – Kalliokoskelle ei löytynyt vieläkään pysäyttäjää SuperCar-luokassa

Kouvolan Tykkimäellä ajettiin lauantaina Rallicross SM -kauden kolmas osakilpailu, edelliskisan tapaan paikoin erittäinkin haastavissa ja liukkaissa olosuhteissa.

Jere Kalliokoski oli jälleen SuperCar-luokassa täysin pitelemätön. Kauden kolmas voitto ja aiempien osakilpailujen tapaan täysi pistepotti vankisti Kalliokosken asemia sarjan piikkipaikalla. Nuorukainen on alkukauden esityksiinsä syystäkin tyytyväinen.

– Kisahan meni taas ihan täydellisesti. Finaalissakin lähtö onnistui todella hyvin ja päästiin siitä heti karkuun. Toisella kierroksella spotteri jo sanoi, että ei tarvitse enää puristaa, ajele rauhassa maaliin. Hyvinkäälle lähdetään jatkamaan putkea, SM-mitali alkaa ainakin jo näyttämään ihan hyvältä, Kalliokoski kommentoi finaalin jälkeen.

Alkukauden aikana vastoinkäymisistä kärsinyt Henri Haapamäki oli erittäin lähellä joutua keskeyttämään myös Kouvolassa. Mekaanikot saivat kuitenkin vaihdettua Fiestan vaihdelaatikon lyhyellä aikataululla, ja sastamalainen pääsi aivan viime hetkillä starttaamaan finaalilähtöön.

Toisesta sijasta käytiinkin varsin mielenkiintoinen taistelu viimeisessä startissa. Sijoitukset vaihtuivat Kalliokosken takana useaan otteeseen, eikä osumiltakaan vältytty. Toiseksi itsensä taisteli lopulta Joni-Pekka Rajala ennen Haapamäkeä ja Mika Liimataista. Viidenneksi ajoi Jari Putkinen, joka oli myös pitkään kiinni kakkossijassa.

Myös kotiyleisön suuri suosikki Atro Määttä väläytteli ajotauosta huolimatta erinomaista vauhtia, eikä palkintokorkesijakaan ollut kotiradalla kaukana. Finaalista jäi kuitenkin keskeytyksen vuoksi käteen kuudes sija.

Pesoselle upea voitto SRC-luokassa

SRC-luokassa saatiin jälleen uusi osakilpailuvoittaja, kun Juha-Pekka Pesonen ajoi muilta karkuun luokan finaalilähdössä. Erinomainen startti ja virheetön ajo takasivat Pesoselle uran ensimmäinen SM-osakilpailuvoiton. Tahmean alkukauden jälkeen tämä maistuu takuulla hyvältä.

– Todella hyvä maku jäi kisasta, varsinkin kun alkuerissä oli todella paljon ongelmia. Finaalissa saatiin unelmastartti ja auto toimi hyvin. Oli niin sanotusti helppo ajaa siinä kärjessä sitten, Pesonen totesi tyytyväisenä.

Toiseksi ajoi Honkajoen ja Jalasjärven sijoituksiaan pykälällä parantanut Ari Salonen, joka myös kohenteli asemiaan SM-pistetaulukossa. Kolmas oli Ville Mikkonen, jonka pistejohto kasvoi hienojen alkuerien ja luokan korkeimman pistepotin ansiosta.

Liimatainen hallitsi Autokrossi-luokkaa

Autokrossi-luokan tasaisuutta päästiin ihmettelemään jo perjantain vapaissa harjoituksissa, kun peräti 16 nopeinta aikaa kellotettiin alle sekunnin sisään.

Itse lauantain kilpailussa ykkönen oli Mika Liimatainen, joka käskytti SuperCar-luokan Fiestan ohella myös Porscheaan näyttävästi Tykkimäen haastavissa olosuhteissa. Voitto oli myös Liimataiselle uran ensimmäinen SM-sarjassa.

– Kyllä tätä on aika kauan yritetty, kolmen vuoden projekti. Ollaan toivottu, että se sieltä joskus tulisi, ja nyt se sitten tuli, Liimatainen iloitsi.

Toiseksi ajoi tiukan voittotaistelun jälkeen Tuomas Venäläinen ja kolmas oli kotiyleisön riemuksi Jori Seppälä.

Autokrossi-luokassa startataan erittäin mielenkiintoisista asetelmista kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun. Viiden kärki on nimittäin ainoastaan kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

Kausi jatkuu 4. syyskuuta Hyvinkäällä.

SM-pisteet 3/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar

1. Jere Kalliokoski 90
2. Mika Liimatainen 66
3. Joni-Pekka Rajala 61
4. Jari Tuuri 55
5. Jukka Pykäläinen 44

SRC

1. Ville Mikkonen 77
2. Joni-Pekka Rajala 72
3. Olli Lahti 71
4. Ari Salonen 53
5. Christian Jensen 52

Autokrossi

1. Joni-Pekka Rajala 66
2. Mika Liimatainen 64
3. Jori Seppälä 64
4. Tuomas Venäläinen 59
5. Jere Tikka 56

Kaikki tulokset löydät täältä.
Kisan näet uusinta täältä.

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close