Kouvolasta tyylikäs voitto Juha-Pekka Pesoselle – ”Kyllä se luonasi nyt hienosti”

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu lauantaina Kouvolassa toi Juha-Pekka Pesoselle täyspotin. Finaalin voitto SRC-luokassa ja tyyli oli vakuuttava. Pesosen tiimin toimivuutta kuvaa se, että muutokset autoon sadekelillä onnistuivat ja se oli yksi voiton avain.

Kouvolassa Tykkimäen rata on lajille tuttu, ja Pesonenkin oli siellä käynyt ennen kilpailua testaamassa. Alkuerät eivät kuitenkaan menneet hämeenkyröläiseltä lainkaan suunnitelmien mukaan. Ensimmäisessä erässä, jossa ei vielä satanut, Pesonen oli viides. Sade hallitsikin loppupäivän ajoja.

– Se oli kova erä. Mukana oli luokan kärkikuskit, Pesonen aloitti.

Toisessa erässä saldona on keskeytys.

– Tuli normaali kylkikosketus toisen kilpailijan kanssa. Ajauduin ulos ja Toyotasta meni ohjauksesta raidetanko poikki.

Kolmas alkuerä toi sijan kymmenen. Suurin ongelma alkuerissä oli lähdöt.

– Ei saatu vain autoa lähtemään viivalta tarpeeksi hyvin. Ennen semifinaalia lisäsimme taakse lisäpainoja. Muutos oli onnistunut ja semifinaalissa, jossa ajoin toiseksi ja paikan finaaliin, sain selvästi paremman lähdön Pesonen tilitti.

Sitten itse finaalissa takarivistä startannut Pesonen sai unelmalähdön ja kiisi selvällä erolla kärkeen. Koko lähdön aikana ei ollut hätää, ja näin Pesonen ajoi osakilpailun voittoon.

– Kyllä se luonasi nyt hienosti. Loistava startti finaalissa toi itseluottamusta. Mika Perttula kertoikin radion kautta hyvissä ajoin, että nyt vaan rauhallisesti ilman virheitä, niin voitto on tarjolla. Eli lisäpainot olivat voiton avain meidän kilpailuun, Pesonen tiivisti asian.

Pesonen on SM-pisteissä Kouvolan kisan jälkeen kuudentena. Jäljellä on kaksi osakilpailua, 4.9. Hyvinkäällä ja finaali Kaanaassa 18.9.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close