Hattutemppu! – Jere Kalliokoski otti kauden kolmannen voiton rallicrossin SM-sarjassa

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Kouvolassa Tykkimäen radalla. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski oli jälleen omaa luokkaansa ja ajoi voittoon selvällä, lähes yhdeksän sekunnin erolla ennen toiseksi tullutta Joni-Pekka Rajalaa.

Supercar-luokassa kilpaileva Kalliokoski, 23, on ajanut koko kauden voitosta voittoon, ja johtaa sarjaa maksimipistein. Valmistautumisella on ollut suuri rooli Kalliokosken voittoputkessa.

– Ollaan tiimin kanssa ajettu viisi testipäivää, käyty kaikilla tämän kauden radoilla paitsi Kaanaassa. Ollaan kokeiltu eri iskunvaimentimia, lukkoja, ajokorkeuksia yms, ja lisäksi treenattu erittäin paljon lähtöjä. Näin ollaan saatu auto luotettavaksi ja nopeaksi. Jokaiseen kisaan valmistaudutaan myös huolellisesti, vaihdelaatikko on huollettu keväällä ja ennen Kouvolaa, ja koko auto käydään tarkasti läpi kisojen välissä. Tästä suuri kiitos tiimille, Kalliokoski painottaa.

Kouvolan osakilpailu käynnistyi tutulla kaavalla. Kalliokoski kiihdytti ensimmäisessä alkuerässä muilta karkuun, ja oli koko erän nopein yli kolmella sekunnilla. Toisessa ja kolmannessa erässä alahärmäläinen pääsi vielä parempaan vauhtiin ja lisäsi eroa kilpakumppaneihin. Semifinaalissa eroa oli jo yli seitsemän sekuntia, joten Kalliokoski starttasi finaaliin luottavaisin mielin.

– Alkuerät menivät hyvin, auto pelasi hienosti ja ajaminen sujui. Semifinaalissa oli vähän tapahtumia taustalla, siellä oli kolarointeja, mutta ne eivät vaikuttaneet mun ajoon. Kaikki onnistui kuten toivottiin.

Finaalissa Kalliokoski sai paalupaikalta hyvän lähdön, oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kasvattanut johdon jo turvalliseen neljään sekuntiin. Finaalin loppuosa sujui samaan tahtiin, Kalliokoski tiesi tilanteen ja keskittyi sateen kastelemalla radalla vain tuomaan Ford Fiestansa maaliin.

– Spotterina tässä kisassa Jarno Kukkolaa tuurannut Timo Vähälummukka huusi jo parin kierroksen jälkeen, että ”enää ei ole hätää, eroa on paljon, älä ota mitään riskejä”. Laskin vähän vauhtia ja pidin vain auton radalla. Uran ensimmäinen hattutemppu maistuu, yritetään jatkaa Hyvinkäällä samalla tavalla, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski voi varmistaa uransa toisen rallicrossin Suomen mestaruutensa seuraavassa osakilpailussa Hyvinkäällä 4. syyskuuta.

Finaalin tulokset:

1) Jere Kalliokoski 4:10,708
2) Joni-Pekka Rajala +8.539
3) Henri Haapamäki +10.309

Sarjatilanne 3/5

1) Jere Kalliokoski 90p
2) Mika Liimatainen 66p
3) Joni-Pekka Rajala 61p

Teksti: Kalliokoski Motorsport -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close