Elias Kalliokoski tavoittelee mitalia – Crosskart SM -sarjan finaali ajetaan Vilppulassa

Crosskartien SM-sarjan finaali ajetaan tulevana lauantaina Vilppulassa Särkikankaan radalla. Alahärmäläinen 14-vuotias Elias Kalliokoski lähtee kauden päätöskilpailuun kuudennelta sijalta, tavoitteena on nousta palkintokorokkeelle ja jopa SM-mitaleille.

Kalliokosken kausi on ollut vaihteleva, avauskilpailussa Joensuussa voitto jäi muutaman senttimetrin päähän, seuraavassa osakilpailussa oli tahmeampaa, mutta vauhti alkoi taas löytymään Karstulassa, ja Oulussa Kalliokoski ajoi neljänneksi.

Mitaleille nouseminen vaatii täydellisen onnistumisen. Menestymisen eteen on valmistauduttu tunnollisesti, testiä on ajettu Särkikankaan radalla ja auto on käyty tarkasti läpi sekä säädetty radalle sopivaksi.

– Oulun osakilpailun jälkeen ajettiin testipäivä Särkikankaalla, saatiin oikein hyvä vauhti sille radalle. Niin pitkään vedin että vetarit antautuivat, sitten oli aika lopettaa, Kalliokoski naurahtaa.

Sarjassa kuudentena oleva härmäläinen voi nousta pronssille, mutta se vaatii kovien kilpakumppanien pitämistä takana.  

– Voittoa lähden tavoittelemaan, joten täysillä pitää mennä. Särkikankaan rata on hyvä, se on hieno ajaa, tykkäsin siitä heti kun siellä ajoin. Erityisesti tykkään radan hyppyristä, niitä ei oikein muualla ole. Koitetaan saada paras mahdollinen tulos ja katsotaan kuinka käy, Kalliokoski miettii.

Kauden finaali ajetaan lauantaina 21. elokuuta, kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Pistetilanne, Xtrem Junior 4/5

1. Mikael Uitto 120p
2. Lauri Halonen 91p
3. Joonatan Ylilammi 88p

6. Elias Kalliokoski 80p

Pistetilanne kokonaisuudessaan täällä.

Teksti: Kalliokoski Racing -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close