Crosskartien SM-mitaleista taisteltiin viikonloppuna – Xtrem-luokan Suomen mestariksi ajoi Jami Kalliomäki

Crosskart SM -sarjan päätösosakilpailu ajettiin lauantaina erittäin haastavissa keliolosuhteissa Vilppulassa, Särkikankaan Moottoriradalla. Kilpailu jouduttiin hetkeksi jopa keskeyttämään rankkasateen vuoksi.

Osakilpailuun lähdettiin kuitenkin erittäin mielenkiintoisista asetelmista, mestari oli jo selvillä ainoastaan Xtrem Junior -luokassa.

Xtrem-luokassa tilanne tasoittui ennen päätöskilpailua, kun kauden kolme ensimmäistä osakilpailua voittanut Jami Kalliomäki sai pitkien tarkastelujen jälkeen Karstulassa menettämänsä pisteet takaisin. Näin ollen nuorukainen starttasi SM-finaaliin erittäin hyvistä asemista.

Kalliomäki oli heti alkueristä lähtien tasaisessa vauhdissa. Viidenneksi korkeimmat alkueräpisteet ja suora paikka A-finaaliin merkitsi käytännössä mestaruuden varmistumista jo ennen viimeistä lähtöä. Finaalissa vauhti riitti tällä kertaa kuudenteen sijaan.

Kolme ensimmäistä osakilpailua voittaneelle Kalliomäelle mestaruus irtosi lopulta kymmenen pisteen erolla toiseksi tulleeseen Joni-Pekka Rajalaan. Rajalalle SM-mitali oli jo uran 52:s autourheilun parissa. Kolmanneksi SM-pisteissä nousi Vilppulan kolmannen sijan myötä Jarkko Aronen.

– Kivahan se on aina voittaa, vaikka on ollut vähän vastoinkäymisiäkin tällä kaudella. Finaaliin lähtiessä tiesin, että mestaruus tulee kun ajelen maaliin. Ajelin sitten vain miten sattui menemään. Kausi oli kuitenkin mallikas. Voin kyllä sanoa, että olin nopein niissä ensimmäisissä kisoissa. Ei ainakaan jäänyt mitään jossiteltavaa, Kalliomäki totesi tyytyväisenä.

Päätösosakilpailussa voittoon ajoi komeasti Mika-Matias Huttula, ennen Ruotsin Patrik Hallbergia.

Xtrem Junior -luokan Suomen mestaruus ratkesi jo edellisessä osakilpailussa. Mikael Uitto hallitsi SM-kautta ajamalla voitot kaikista neljästä ensimmäisestä kilpailusta. Tämän myötä hän pääsi juhlimaan mestaruuttaan jo ennen kauden päätöstä.

Lauri Halonen oli ykkönen Vilppulassa. ”Lakuautolla” kilpaileva nuorukainen nappasi finaalissa voiton, ja samalla SM-hopeaa. Kolmanneksi SM-pisteissä nousi toiseksi ajanut Aleksi Suono.

125cc -luokka on ollut läpi kauden erittäin tasainen, eikä SM-finaali tehnyt poikkeusta. Finaalilähdössä nähtiin erinomainen vääntö voitosta, joka meni lopulta Joonatan Ylilammin nimiin. Suomen mestariksi ajoi kuitenkin finaalissa toiseksi korkeimmat pisteet napannut Joona Ojala. Osakilpailuvoittoja Ojalalle kertyi tällä kaudella kaksi, ja palkintokorokesijoituksia komeat neljä kappaletta.

SM-hopealle ajoi 125cc -luokassa Joni Turpeinen, ja pronssia nappasi Miko Vähälummukka.

Mini-luokka on ihastuttanut kansaa läpi kauden. Vilppulassa viivalla nähtiin kunnioitettavat 17 juniorikuljettajaa: Onni Kangasaho, Petro Piira, Justus Häkkinen, Kevin Sundqvist, Eeli Raappana, Alpo Vainikka, Iines Tapojärvi, Eemil Velling, Viljami Saarinen, Iivari Männistö, Minea Rantanen, Alex Tikkinen, Veeti Kinnunen, Onni Kauhanen, Kasper Rajala, Eemi Koivisto sekä Lenni Huhtinen. Tässä luokassa kaikki ovat voittajia.

Kansallisen rallicrossin KRC Open -luokassa mestariksi ajoi Aatu Matikainen Starletillaan. Toiseksi nousi Vilppulan kakkossijan ansiosta Juha Nissinen ja kolmas oli Jukka Leinonen. Osakilpailuvoittoon Särkikankaan radalla tykitti murtoluku-Fiatillaan Paavo-petteri Männistö.

V1600 RC -luokan mestaruutta pääsi juhlimaan erinomaisen kauden päätteeksi Jari Koskimaa. Päätöskisasta irtosi toinen sija. Sarjassa hopealle ajoi Jussi Lehtinen, ja pronssia otti Voitto Hassi. Voittoon Vilppulassa ajoi sarjan ulkopuolelta Matias Lautamäki.

Crosskartien 85cc -luokan lopullisista tuloksista tiedotetaan myöhemmin.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close