Lauri Halonen ajoi Xtrem Junior -luokan SM-hopealle

Crosskart SM -sarjan finaalikilpailu Vilppulassa oli Lauri Halosen juhlaa. Kouvolalainen otti uran ensimmäisen voiton erittäin kovatasoisessa Xtrem Junior -luokassa ja nappasi sarjasta hopeisen mitalin.

11-vuotiaan Halosen päivä käynnistyi tahmeasti, nuorukainen oli kaataa autonsa, mutta pystyi kokoamaan itsensä vaikean alun jälkeen. 

– Ensimmäisessä erässä oli kovia kuskeja mukana, yritin kiertää ulkokautta kärkeen, mutta osuin Elias Kalliokosken takarenkaaseen ja auto kävi kahdella renkaalla. Hyppyrin jälkeen oleva asfaltti oli yllättäen märkä, en tiedä miksi, Elias meni siinä vähän leveäksi ja pääsin nousemaan ykköseksi. Toisella kierroksella menin lisälenkille, ja koska harjoituksissa olin osunut siellä ulkomutkan penkkaan, yritin nyt ottaa sisempää, niin eiköhän eturengas haukannut penkkaan ja pyörähdin. Auto sammui, ja kun sain sen käyntiin, yritin pyöräyttää nokan menosuuntaan, mutta jäin vielä toisee penkkaan jumiin. Sellainen alkuerä, tuli keskeytys, Halonen kertaa.

Kilpailun alkaessa rata oli vielä kuiva, mutta vesisade hiipi hiljalleen Särkikankaalle, äityen iltapäivän mittaan rankkasateeksi. Seuraava erä oli jo tutumpaa Halosta, varman ajon jälkeen tuloksena toinen sija. Kolmannen erän alkaessa sade voimistui, ja rata oli liukas. Halonen kävi kovan taistelun toisesta sijasta, ei aivan onnistunut yrityksessään ja oli maalissa kolmas. 

Finaalissa Halosen lähtöpaikka oli toisesta rivistä, ja startti oli kauden paras. Halonen leikkasi ”Lakuautolla” rohkeasti muiden eteen ensimmäisessä mutkassa ja meni ykköseksi. Myös jokeritaktiikka onnistui hyvin, ja vaikka kilpakumppani pääsi ahdistelemaan vielä viimeisessä mutkassa ennen ruutulippua, piti Halonen pintansa ja jyräsi uran ensimmäiseen voittoon Xtrem Junior -luokassa. 

– Finaaliin lähdin kuudennesta ruudusta. Lähdössä hengitin syvään, sydän sykki ja mietin että miten tämä nyt menee. Lähtö onnistui tosi hyvin, katselin minne ne muut jäivät. Ensimmäinen mutka oli liukas, mutta siitä selvittiin ja pysyin kärjessä. Putosin toiseksi kun kävin jokerilla, mutta sieltä tultua sain kuitenkin edellä ajavaa Aleksi Suonoa kiinni. Suonon mennessä lisälenkille pääsin just ja just ohi, ja sen jälkeen yritin ettei se enää pääsee ohi. Viimeisessä mutkassa jarrutin ajoissa, etten vain pilaisi hyvää ajoa, siinä Aleksi osui vielä muhun, mutta pystyin pitämään paikkani. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen voittoon ja hopeamitaliin. Kiitoksia kaikille tukijoille, äidille ja isälle, sekä kaikille jotka olette kannustaneet mua koko kauden aikana, Halonen päättää.

Ensimmäinen vuosi Xtrem Junior -luokassa on nyt päätöksessä. Kausi oli valmistautumista ja harjoittelua tulevaan, joten SM-hopea sekä kuudes sija kansainvälisestä RallyX Nordic-sarjasta nostavat kokonaistuloksen arvoa entisestään. Seuraavaksi Halonen pääsee tositoimiin V1600-luokan ralliauton ratissa, siitä kerromme tarkemmin myöhemmin.

Xtrem Junior -luokan SM-pisteet:
1) Mikael Uitto 120p
2) Lauri Halonen 105p
3) Aleksi Suono 96p

Teksti: Lauri Halosen viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close