Jere Kalliokoski ajoi rallicrossin kuninkuusluokan Suomen mestariksi – ”Tiimin virheetön työ on mestaruuden takana!”

Jere Kalliokoski voitti uransa toisen Supercar-luokan Suomen mestaruuden Hyvinkäällä ajetussa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Mestaruus varmistui jo alkuerien jälkeen, mutta alahärmäläinen latasi itsensä vielä hurjaan vireeseen ja taisteli finaalissa toiseksi, voittoon ajoi suonenjokinen kauden 2019 mestari Juha Rytkönen.

Kalliokosken, 24, kausi eteni ennen Hyvinkään kilpailua voitosta voittoon. Oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta oli iskussa, ja Kalliokoski oli ennen Hyvinkäätä sarjan johdossa maksimipistein. Tavoitteena oli varmistaa mestaruus järkevällä ajolla. Ainoa mietinnän aihe oli startin onnistuminen, tästä osa-alueesta vastaava insinööri oli samaan aikaan Ranskassa ajettavassa MM-sarjan kilpailussa.

– Tähtäimessä oli varmistaa mestaruus. Ensimmäiseen lähtöön mennessä mielessä oli vain ajatus siitä, että nyt vedän niin kovaa kuin pystyn, mutta järki päässä. Autossa oli turvalliset lähtösetupit, hienosäätöä ei kisan kuluessa voitu tehdä. Moottori-insinööri toimi tällä kertaa etänä, mutta suoriuduimme siitä haasteesta tosi hyvin, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kahden alkuerän jälkeen Kalliokoski jakoi ykköspaikan Rytkösen kanssa, mestaruuden kannalta pahimmat uhkaajat Mika Liimatainen ja Joni-Pekka Rajala olivat jääneet taakse. Viimeisessä erässä oli selvää, että mikäli tulos olisi vähintään toinen sija, mestaruus varmistuisi. Rytkönen sai aavistuksen paremman lähdön, Kalliokoski oli sisäpuolella, sipaisi jarrua ja taittoi toisena ensimmäiseen mutkaan. Kalliokoski ei ottanut mitään riskiä, piti paikkansa ja varmisti Suomen mestaruuden.

– Ennen viimeistä erää ajattelin, että kolaroida ei saa, maaliin pitää ajaa. Tämä toteutui, ja kun tulin varikolle ja otin kypärää pois päästä, kuulin että mestaruus varmistui. Silloin tuli hyvä fiilis, piti tosin hetki sulatella tietoa.

Tuore mestari lähti vapautuneesti semifinaaliin, mutta siellä kaikki ei sujunutkaan suunnitellusti.

– Semin startti meni hyvin, mutta hypyn alastulossa ohjaustehostin hajosi, ja menin seuraavassa mutkassa leveäksi. Rasmus Tuominen pääsi siinä rinnalle, mutta pystyin puristamaan ykköseksi. Auto oli vaikea ajettava, etenkin hypyssä jouduin ottamaan aika paljon vauhtia pois, löi sen verran voimakkaasti käsille. Tiimi sai semin jälkeen nopeasti vaihdettua hajonneen osan ja pääsin finaaliin ehjällä autolla.

Finaalissa olivat mukana maan kovimmat rallicross-kuljettajat. Eturivissä Kalliokoski ja Rytkönen, yleisö odotti huimaa taistelua voitosta, ja sitä se myös sai. Kaksikko kiihdytti matkaan, Rytkönen meni kärkeen ja tuore mestari asettui kakkospaikalle, tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin.

– Oli erittäin tiukka finaali, tasaväkiset autot ja kuskit. Varmasti vedettiin niin kovaa kuin näillä vehkeillä pääsee, oli mahtavaa ajaa kunnolla kilpaa. Suuret kiitokset tukijoukolle, ja kaikille jotka olette olleet kauden aikana mukana. Mestaruus oli koko tiimin virheettömän työn ansiota, Kalliokoski päättää.

Rallicrossin SM-sarjan finaali ajetaan 18. syyskuuta Tampereella Kaanaan moottoriradalla.

Finaali – Supercar

1. Juha Rytkönen 4:12.432
2. Jere Kalliokoski +1.239
3. Henri Haapamäki +6.394
4. Rasmus Tuominen +8.599
5. Joni-Pekka Rajala +11.604
6. Atro Määttä +26.052

Pisteet 4/5 – Supercar

1. Jere Kalliokoski 116p
2. Joni-Pekka Rajala 79p
3. Mika Liimatainen 76p
4. Jari Tuuri 63p
5. Henri Haapamäki 60p

Teksti: Toni Lönnroos / Kalliokoski Motorsport -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close