Juha-Pekka Pesonen neljäs Hyvinkään SM-rallicrossissa – ”Auto lähti tosi hyvin viivalta, mutta säädöt muuttivat ajettavuutta”

Juha-Pekka Pesosen päivä rallicrossin SM-sarjan Hyvinkään osakilpailussa viime lauantaina oli kaksijakoinen. SRC-luokan Toyota Corolla kulki ja kukkui hyvin, mutta muutama ajovirhe vei pisteitä pois Pesosen saldosta. Hän oli finaalissa neljäs.

Ennen kilpailua oli testattu nimenomaan lähtöjä kuivalla kelillä ja tehty säätöjä sitä mukaan. Heti ensimmäisessä erässä kävi selväksi, että kuivalla kelillä ajettaessa Hyvinkään Vauhtipuiston rata sopii Pesoselle. Toyota lähti viivalta liukkaasti ja Pesonen kiisi kärjessä, kunnes pyörähti kolmannella kierroksella ja jäi eränsä viimeiseksi ja yhteisajoissa sijalle 12.

– Tulin hyppyriin liian kovaa ja auto ajautui alastulossa pois puhtaalta pinnalta. Ihan oma ajovirhe, Pesonen tuumasi.

Toisessa erässä AL-Härmää edustava Pesonen sai vieläkin ylivoimaisemman lähdön. Nyt natsasi, ja lähtövoiton seurauksena hän oli toisen alkuerän neljäs.

Kolmannessa lähtö onnistui myös ja keulapaikka oli Pesosen hallinnassa, kunnes pieni ajovirhe tiukassa vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja neljänneksi oli jääminen siinä erässä. Pesonen oli kolmannen alkuerän kuudes ja kolmen ajetun jälkeen kokonaistilanteessa seitsemäs.

– Kolmannessa erässä kävi niin, että auton takapäässä oli pitoa, joka kevensi keulaa. Auto vain puski tiukassa tilanteessa, Pesonen kuvaili.

Semifinaalissa Pesoselle oli käydä kylmät, kun taistelussa sarjaa johtavan Ville Mikkolan kanssa sattui ajovirhe ja Pesonen tippui erän kolmanneksi. Se onneksi piti, ja paikka finaalin takariviin varmistui.

Finaalissa hämeenkyröläinen aloitti sijalta viisi ja tasaisessa lähdössä vauhti riitti neljänteen tilaan.

– Muutimme auton takapään säätöjä finaaliin ja se auttoikin, mutta se oli nyt liian myöhään koko päivää ajatellen. Juuri tuosta takapään pidosta tuli jonkin verran puskuongelmaa keulaan. Finaalissa ongelmana oli se, että en nähnyt lähtövalmiina kylttiä takarivistä. Näin vasta kun valot vaihtuivat. Lisäksi jokeritaktiikkamme ei täysin onnistunut, kun Olli Lahti meni edellä samaan aikaan pakolliselle lisälenkille. Tosin se ei tainnut meidän sijoitukseen vaikuttaa. Eli muutokset alustan takapäähän onnistuivat, mutta toivat sitä puskemisongelmaa etupäähän, Pesonen listasi kisansa.

SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kaanaassa 18. syyskuuta. Juha-Pekka Pesonen starttaa sinne SRC-luokan viidentenä.

– Ihan teoreettisia mahdollisuuksia on SM-mitaliin, mutta se vaatii muiden epäonnea. Ajetaan kuitenkin Kaanaassa, kuten muissakin kisoissa, ja pyritään päättämään kausi mahdollisimman hyvin, Pesonen laski.

Finaali – SRC

1. Joni-Pekka Rajala 4:40.801
2. Olli Lahti +2.539
3. Christian Jensen +3.387
4. Juha-Pekka Pesonen +4.331
5. Juhani Kivimäki +8.381
6. Ville Mikkonen DNF

Pisteet 4/5 – SRC

1. Joni-Pekka Rajala 101p
2. Ville Mikkonen 100p
3. Olli Lahti 95p
4. Christian Jensen 74p
5. Juha-Pekka Pesonen 67p

Teksti: Vesa Rauhala / Juha-Pekka Pesosen tiedotus
Kuva: Jani Tamminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close