Rasmus Tuominen teki rautaisen esiinmarssin rallicrossin SM-sarjaan – tuloksena kuninkuusluokan neljäs sija

Rasmus Tuominen teki vakuuttavan debyytin rallicrossin SM-sarjassa Hyvinkäällä. Supercar-luokassa Dynamo-tiimin Mitsubishillä ajanut 20-vuotias mänttäläinen oli kovassa vireessä koko päivän, saavutti finaalipaikan ja ajoi neljänneksi.

Kansainvälisen RX Academyn mestaruuden rallicrossissa kaudella 2019 voittanut Tuominen oli tyytyväinen tulikasteeseensa kovassa kotimaisessa sarjassa.

– Tavoitteena oli päästä finaaliin, sinne mentiin ja saatiin ajettua virheetön kisa. Lähdöt menivät ensimmäistä lukuun ottamatta hyvin ja vauhti oli kohdallaan, olen erittäin tyytyväinen suoritukseen, Tuominen kertaa.

Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Ensimmäinen lähtö ei mennyt aivan nappiin, mutta Tuominen kokosi ajatuksensa ja raivasi tiensä kolmanneksi. Seuraavat lähdöt menivät hyvin, alkuerien jälkeen tuloksena oli kokonaiskilpailun neljäs sija, paikka semifinaalissa oli varmistettu.

– Kun ajoin ensimmäisessä erässä lähtölaatalle, tiesin että nyt on se hetki kun pitää ajaa aivan tosissaan. Se tuntui upealta, oli luottavainen mieli omaan tekemiseen eikä pieni kisajännitys tuonut paineita. Ensimmäisessä startissa kokeiltiin lähdön säätöjä, se ei onnistunut ja todettiin että palataan entiseen.

Semifinaalissa Tuominen sai hyvän lähdön ja taisteli ensimmäisten mutkien aikana kärkipaikasta. Tuloksena oli toinen sija, tämä takasi paikan finaalin kakkosriviin.

– Semissä saatiin Jeren (Kalliokoski) kanssa hyvä lähtö, ehdin ensimmäiseen mutkaan juuri Atron (Määttä) eteen. Jere meni toisessa mutkassa vähän pitkäksi, en tiennyt mitä siinä tapahtui, nousin rinnalle, mutta ei ihan kyyti riittänyt kärkeen. Atro hiillosti koko semifinaalin tosi kovaa, mutta saatiin lopulta vähän eroa ja se riitti kakkospaikkaan.

Finaalissa Tuominen oli kovassa seurassa. Edessään Suomen mestaruuteen ajanut Jere Kalliokoski ja MM-sarjassa kilpaileva Juha Rytkönen, vierellä kaksikertainen SRC-luokan mestari Henri Haapamäki ja takana vaanivat seitsenkertainen mestari Atro Määttä ja peräti 54 SM-mitalia kahminut Joni-Pekka Rajala. Lähtö onnistui jälleen hyvin ja Tuominen nappasi kolmospaikan. Väkivahva Mitsu alkoi kuitenkin menettää parasta puhtiaan, ja sijoitus putosi lopussa yhdellä.

– Pitää myöntää, että ennen finaalia vähän jännitti. Tiedettiin että ajetaan Henkkaa (Haapamäki) vastaan kilpaa kolmospaikasta, kierrosajat olivat koko päivän aika lähekkäin Haapamäen kanssa. Tiedettiin myös, että vaarana on Mitsun moottorin ylikuumeneminen, ja sen vuoksi tehojen hiipuminen, mutta se riski piti vain ottaa. Taisteltiin hyvin Henkkaa vastaan, mutta kun kävin jokerilla niin hän ajoi tosi hyvän kierroksen, eikä saatu enää väliä kurottua umpeen. Hyvä tulos kuitenkin, vaikka podium jäikin saavuttamatta.

Tuominen oli kilpailussa liikkeellä koko perheen voimin.

– Oltiin koko perheen voimin liikkeellä, veljet toimivat spottereina ja äiti ja isä huollossa. Kaikki tsemppasivat ja toisaalta antoivat tarvittaessa tärkeää omaa aikaa, jotta sain keskittyä rauhassa. Perheen tuki ja Dynamon tiimin apu auttoi siihen, että kilpailu sujui niin hyvin, suuri kiitos kaikille, Tuominen päättää.

Finaali – Supercar

1. Juha Rytkönen 4:12.432
2. Jere Kalliokoski +1.239
3. Henri Haapamäki +6.394
4. Rasmus Tuominen +8.599
5. Joni-Pekka Rajala +11.604
6. Atro Määttä +26.052

Teksti: Toni Lönnroos / Rasmus Tuominen Racing -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close