Lauri Halonen tavoittelee jatkoa mitaliputkelle – Crosskart Winter SM alkaa viikonloppuna

Kouvolalainen Lauri Halonen tavoittelee mitalia viikonloppuna alkavasta Crosskart Winter SM-sarjasta. 12-vuotias Halonen on voittanut mitalin kaikilla ajamillaan crosskart-kausilla, nyt käynnistyvä kausi on jo kuudes.

Palkintokaapissa on kotimaasta kuusi mitalia, joista kaksi mestaruutta, sekä Pohjois-Euroopan mestaruus kaudelta 2019. Halonen aloitti ajamisen Mini-luokasta vuonna 2017, siirtyi 85-kuutioisiin seuraavalla kaudella, ja crossaa nyt 600 kuutioisella Ydrefalk Junior -autollaan.  

Halosen tavoitteena on jatkaa mitaliputkea, mielessä on mestaruus. Xtrem Junior -luokan taso on kova, joten tavoitteen saavuttamiseksi täytyy onnistua täydellisesti jokaisessa kilpailussa. Halonen on valmistautunut kauteen testaamalla autoa ja ahkeralla harjoittelulla, joten kaikki on valmista Suomen mestaruuden tavoitteluun.

– Olen treenannut paljon. Joka viikonloppu ollaan käyty ajamassa että ajotuntuma pysyisi ja saisi vielä lisää vauhtia, lisäksi olen harjoitellut fysiikkaa ja käynyt jopa hiihtämässä. Autoa on käyty läpi, perushuollot tehty ja haettu hyvät säädöt. Isoin muutos oli varmaan se, kun penkkiä piti siirtää taaksepäin, satuin kasvamaan sitten viime kauden. Sarjan taso on tosi kova, mukana myös paljon uusia kuskeja, mutta voittoa lähdetään hakemaan. Ajan niin kovaa kuin pääsen, sitten nähdään mihin riittää, Halonen ennakoi hymyillen.

Crosskart Winter SM -sarja ajetaan sprint-tyyppisesti, eli kuljettajat lähtevät radalla yksitellen ja ajavat ”kelloa vastaan”. Sarjassa ajetaan kolme osakilpailua, joiden yhteispisteet ratkaisevat sijoitukset.

Crosskart Winter SM 2022

29.1.2022 Pieksämäki
12.2.2022 Alahärmä
26.2.2022 Oulu

Teksti: Lauri Halosen viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Qba Nitka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close