Tiilikka oli Xtrem-luokan nopein Alahärmässä – Uitto ajoi ykköseksi Xtrem Junioreissa

Crosskart Winter SM -talvisarjan toinen osakilpailu ajettiin lauantaina aurinkoisessa talvisäässä Kalmookankaan moottoriradalla, Alahärmässä. Kaikissa neljässä luokassa päästiin näkemään sarjapisteiden osalta tiukkaa sekuntitaistelua, ja myös Mini-luokkaan saapui viivalle komeasti seitsemän juniorikuljettajaa.

Jari-Matti Tiilikka oli erinomaisessa vauhdissa Xtrem-luokassa. Tiilikka kirjautti molemmilta kierroksilta luokan nopeimman ajan ja tyylitteli voittoon ennen kakkoseksi ajanutta Joni-Pekka Rajalaa.

– Oli hyvä ja onnistunut kisa! Vähän aamulla vielä tuo tekninen rata mietitytti, että miten kestää. Oli kuitenkin positiivinen yllätys, miten hyvässä kunnossa se pysyi läpi kisan. Ei tarvinnut enää yhtään miettiä, kun antoi soittaa vaan, tyytyväinen Tiilikka kommentoi.

– Nyt pitää varmaan ajaa vähän testiä ennen Oulun päätöskisaa ja tutkia autoa läpi. Sitten ei muuta kun vetoja vaan, kisa kerrallaan.

Päätöskisaa ajatellen miehellä on toiveissa vauhtia, vaikka Alahärmässä tulikin hieno onnistuminen astetta teknisemmällä radalla.

– Tykkäisin, jos olisi oikein vauhdikas, oma mieltymys on sinne suuntaan – mitä nopeampaa, sen parempaa. Nyt toki rata oli aika tekninen, mutta silti heti ekalla lenkillä tuntui, että ajaminen kulki. Ei muuta kun vaan antoi mennä, Tiilikka totesi.

Avauskisassa toiseksi sijoittunut Tiilikka nousi voiton myötä luokan kärkipaikalle ohi Pasi Penttisen, joka jäi Alahärmässä kolmanneksi. Rajala on ennen päätöskilpailua pistetaulukossa kolmantena.

Xtrem Junior -luokassa voittoon ajoi tällä kertaa luokan hallitseva Suomen mestari Mikael Uitto. Sarjan avauskisassa Uitto jäi Lauri Halosen jalkoihin, mutta nyt tilanne kääntyi toisin päin, Uitto oli Halosta nopeampi molemmilla kierroksilla. Päätöskisaan nuorukaiset starttaavat kutkuttavasti tasapisteissä.

Kolmannelle korokkeelle tässä luokassa nousi 125cc -luokkaa tällä hetkellä hallitseva Joona Ojala. Startteja Xtrem Junioreissa on takana vasta kaksi, mutta vauhtia näyttää nuorella miehellä riittävän jo myös tehokkaammillakin laitteilla.

Ojala nappasi 125cc -luokasta avauskilpailun tapaan täyden pistepotin ennen Jesper Rantasta ja kolmanneksi ajanutta Petteri Kettua. Rantanen on toisena myös pistetaulukossa, ja kolmannen sijan jakavat Kettu sekä Peppi Keski-Korsu.

Suomen juniorimestaruuksista taistellaan 85cc -luokassa, jossa korkeimman pistesaaliin vei jälleen Alex Anttila. SM-sarjan tulokas on ajanut voittoon kauden molemmissa osakilpailuissa, ja pääseekin starttaamaan kauden päätökseen mukavassa pistejohdossa. Toinen oli Jere Huuhka ja kolmanneksi ajoi Iivari Männistö, joka on SMJ-pisteissä Anttilan takana toisella sijalla.

Alahärmän auringonpaisteessa päästiin näkemään myös Mini-luokan hienoa menoa, kun Viljami SaarinenAlpo VainikkaMatilda ViitanenEetu KoramoEemi KoivistoTopias Holappa sekä Kasper Rajala toivat ajokkinsa viivalle. Mini on harrasteluokka, jossa kaikki osallistujat palkitaan maksimipistein.

Crosskart SM -talvisarjan kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan 26. helmikuuta OuluZonessa.

Osakilpailun tulokset

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close