Tiilikka Xtrem-luokan mestaruuteen – kausi huipentui OuluZonessa

Crosskart Winter SM -talvisarjan kolmas ja viimeinen osakilpailu ajettiin aurinkoisessa talvisäässä OuluZonen monitoimikeskuksessa.

Xtrem-luokassa Jari-Matti Tiilikka jatkoi siitä mihin edellisessä osakilpailussa jäi. Eteläpohjanmaalainen ajoi jälleen molemmille kierroksille pohja-ajan ja sillä varmistui luokan suomenmestaruus.

– Oikein hyvä kausi talven osalta. Ensimmäisessä kisassa mokattiin itse rengasvalinnassa, mutta muuten kaikki on toiminut hienosti.

– Tänään vähän jännitti tekniikan puolesta, kun radan alussa oli aika kovaa röykkyä, mutta onneksi kalusto pysyi nipussa, iloinen mestari kertoi.

Vuoden Autourheilija 2021 Joni-Pekka Rajala oli viimeisen osakilpailun toinen ja se nosti hänet hopealle. SM-mitali on Rajalalle jo järjestyksessään 58.

– Vähän erilainen palkinto, tällaista ei vielä olekaan plakkarissa. Tiilikka meni koko talven todella kovaa, vaikka yritettiin haastaa. Kokonaisuudessaan hieno sarja, joka tarjosi tasaisia kilpailuja, Rajala summasi.

Koko talven kärjen tuntumassa ajanut Riku Huuhka oli Xtrem-luokan kolmas Oulussa. Pasi Penttinen ei viihtynyt viimeisen osakilpailun radalla ja jäi viidenneksi. Joensuulainen nappasi kuitenkin pronssia sarjassa.

Xtrem Junioreissa Mikael Uitto tyylitteli voittoon molempien kierrosten nopeimmalla ajalla. Samalla varmistui suomenmestaruus.

– Vähän oli perhosia vatsassa ennen kilpailua, kun tasapisteissä lähdettiin Halosen kanssa tänne. Päivän suoritukset menivät nätisti ja penkkojen välissä pysyttiin, niin tyytyväinen voi olla, Uitto kertasi kisan jälkeen.

Toiseksi Oulun kilpailussa ajoi Ilari Sääskilahti ja se nosti hänet luokan hopealle loppupisteissä. Kolmas oli Joonatan Ylilammi.

Xtrem Junioreiden kärjessä Ouluun saapunut Lauri Halonen kärsi jarruongelmista ja sijoitus jäi kahdeksanneksi. Se kuitenkin riittänee pronssille sarjassa.

Joona Ojala nappasi 125cc-luokassa kauden kolmannen voittonsa ja suomenmestarista ei ollut sen jälkeen epäselvyyttä.

– Tästä päivästä ja koko talvikaudesta jää hyvä fiilis. Tuurasin tämän luokan lisäksi isoveljeä Xtrem Junioreissa, mutta kyllä tämä 125cc istuu paremmin itselle tällä hetkellä, tyytyväinen Ojala kertoi.

Jesper Rantanen oli Oulussa 125cc toinen ja Joonatan Ylilammi ylsi myös tässä luokassa kolmanneksi. Rantaselle talvisarjasta hopeaa ja Peppi Keski-Korsulle pronssia.

85cc-luokassa taisteltiin Suomen juniorimestaruudesta. Talvea hallinnut Alex Anttila oli tällä kertaa luokan toinen. Se tulos riitti kepeästi suomenmestaruuteen.

–  Tänään pystyi jo vähän varmistelemaan ja kaikki meni hienosti. Auto on toiminut koko talven hyvin ja pienet omat virheetkään eivät ole menoa haitanneet, Anttila kertoi tyytyväisenä.

85cc voittoon Oulun osakilpailussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ajoi Iivari Männistö. Peppi Keski-Korsu ajoi kolmanneksi. Loppupisteissä Männistö sijoittui toiseksi ja tässäkin luokassa pronssi matkustaa Raaheen Keski-Korsulle.

Mini-harrasteluokassa oli mukana kuusi kilpailijaa. Eeli Raappana, Viljami Saarinen, Eetu Koramo, Matilda Viitanen, Topias Holappa ja Kasper Rajala nähtiin vauhdissa aurinkoisella OuluZonen radalla. Tässä luokassa kaikki osallistujat palkitaan maksimipistein.  

Yllä mainitut mitalistit ovat epävirallisen laskennan mukaan. Lopulliset pistetilanteet päivitetään niiden valmistuttua kokonaan.

Osakilpailun tulokset

Kuva: Timo Uimi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close