Lauri Halonen ajoi SM-pronssille Crosskartien SM-sarjassa – ”sukelsin syvälle hankeen”

Crosskart Winter SM -talvisarja huipentui lauantaina 26. helmikuuta OuluZonen radalla. Lauri Halosella oli kilpailussa epäonnea auton tekniikan kanssa, mutta 12-vuotias kouvolalainen onnistui silti nappaamaan Xtrem Junior-luokan SM pronssia.

Kolmen osakilpailun mittainen talvi-SM alkoi Pieksämäeltä, siellä Halonen ajoi voittoon, ja kun Alahärmän osakilpailusta tuli toinen sija, lähti Halonen viimeiseen osakilpailuun sarjan jaetulta ykköspaikalta. OuluZonen rata vakuutti Halosen, perjantaina kaikki näytti hyvältä lauantain kilpailua varten.

– Rata on mahtava, alku teknistä ja lopussa saa vetää niin kovaa kuin pää kestää, Halonen hehkutti.

Kilpailu alkoi kuitenkin tahmeasti. Halosen Ydrefalk -merkkinen crosskart ei toiminut kunnolla, ja nuorukaisen ajaminen oli vaikeaa. Tuloksena oli luokan toiseksi viimeinen sija.

– Huomasin jo toisessa mutkassa, etteivät jarrut toimi kunnolla. Edes käsijarru ei toiminut, joten tajusin että nyt on jotain tosi pahasti rikki. Ajamisesta ei tullut mitään, vetäisin yhdessä risteyksessä kovalla vauhdilla penkkaan, pääsin siitä jatkamaan ja maaliin, mutta aika oli huono.

Toiselle kierrokselle autoa ei saanut korjattua, joten Halonen lähti riskillä yrittämään parasta mahdollista tulosta. Sitä ei tullut, tuli sen sijaan ulosajo.

– Isä teki kovasti työtä, mutta autoa ei varikolla voinut kunnolla korjata. Lähdin kuitenkin ajamaan toiselle kierrokselle tietäen, että mestaruus oli jo hävitty, ajattelin silti ajaa niin hyvin kuin pystyn. Radan lopussa takarenkaat menivät yhtäkkiä lukkoon, pyörähdin, sukelsin hankeen ja juutuin sinne pitkäksi aikaa.  

Halonen oli kilpailun jälkeen pettynyt, rata oli kuin tehty huimapäätä varten, ja lähtökohta kilpailuun oli suotuisa.

– Olen pettynyt, lähdin taistelemaan mestaruudesta. Silti, onhan pronssimitali ihan kelvollinen suoritus, etenkin kun ajattelee miten läskiksi tämä kisa meni, Halonen päättää.

Halosen kausi jatkuu harjoittelun merkeissä, kesällä on tarkoitus ahkeroida useampaakin sarjaa, kerromme tästä lisää myöhemmin.

Crosskart Winter SM 3/3

1. Mikael Uitto 87p
2. Ilari Sääskilahti 75p
3. Lauri Halonen 73p

Sarjatilanne päivittyy Crosskart SM sivuille 
Lauri Halonen Facebook

TekstiToni Lönnroos / Lauri Halosen viestintä
Kuva: Timo Uimi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close