Lauri Halonen tavoittelee mestaruuksia crosskartien SM- ja RallyX -sarjoista

Kouvolalainen 12-vuotias Lauri Halonen lähtee alkavaan crosskart-kauteen kunnianhimoisin tavoittein, Halosen silmissä siintää tuplamestaruus. Crosskart SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Lapuan Ala-Talkkari Areenalta, ja toukokuun puolessa välissä on aika aloittaa RallyX -sarjan pistejahti Ruotsin Höljesistä.

Halonen on saavuttanut jo kaksi mestaruutta. Pohjois-Euroopan mestaruuden lisäksi palkintokaapissa on yksi Suomen mestaruus ja kuusi himmeämpää mitalia, tuoreimpina viime kesän hopea ja talven pronssi. 

Halonen ajaa sarjat tutulla Ydrefalk Junior -crosskartilla, autoa on kevään aikana hiottu entistäkin parempaan iskuun. 

– Auto on huollettu tarkasti ja sitä on paranneltu. Olen ajanut pari testiä, ja huomasin että se lähtee viivalta ja mutkista paremmin, joten moottoriin on tullut lisää voimaa. Siinä tuntuvimmat muutokset, Halonen kertoo. 

Crosskart SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua neljällä radalla ja RallyX -sarja pitää sisällään peräti seitsemän kilpailupäivää neljällä eri paikkakunnalla. Haloselle tuttuja ratoja on paljon, mutta mukana on myös uusi tuttavuus. 

– Lähes kaikki radat ovat tuttuja. Pidän Latvian rataa kivana, voitin siellä NEZ-kilpailun, joten sieltä on hyviä muistoja. Tietenkin myös Höljes ja Kouvolan kotirata ovat mieluisia. Strängnäs on vähän oudompi, olen siellä ajanut, mutta en niin paljoa. Porin rata on mulle uusi, löydän kyllä Porin kartalta, mutta radasta en vielä tiedä mitään. 

Kahden mestaruuden tavoite on kunnianhimoinen, molemmat sarjat ovat kivikovia ja niiden voittaminen vaatii täydellistä onnistumista. 

– Talvella olen treenannut fysiikkaa ja ajanut kilpaa crosskartilla ja ralliautolla. Nyt vielä viimeistellään ja haetaan tuntumaa kunnolla kesällä ajamiseen. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii keskittymistä ja virheiden karsimista, vierellä on monta tosi kovaa kilpailijaa joilla on samat tavoitteet, mutta luottavaisin mielin lähden kohti uutta kautta, Halonen päättää. 

Crosskart SM-sarjan Lapuan osakilpailua voit katsella suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalta. Kilpailu käynnistyy lauantaina 7.5. klo 11:00 Ala-Talkkari Areenalla.

Crosskart SM kalenteri
7.5. Lapua
18.-19.6. Oulu
30.-31.7. Joensuu
13.8. Pori

RallyX kalenteri
14.-15.5. Ruotsi, Höljes
28.-29.5. Kouvola
08.-10.7. Latvia
23.-24.7. Ruotsi, Strängnäs

Teksti: Toni Lönnroos / Lauri Halosen tiedotus
Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close