Riku Huuhka ajoi Xtrem-luokan voittoon crosskartien SM-avauksessa – ”Ei hirveästi paremmin olisi voinut päivä sujua”

Viisi osakilpailua käsittävä Crosskart SM -sarja käynnistyi tänään Lapuan Ala-Talkkari Areenalla. Lähes koko päivän jatkunut vesisade teki asfalttiradasta erittäin liukkaan, jonka vuoksi olosuhteet olivat etenkin alkuerissä haastavat.

Crosskartien kuninkuusluokka Xtrem sujui avauskisassa Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustavan Riku Huuhkan komennossa. Huuhka vei neljästä ajamastaan lähdöstä nimiinsä kolme, ja finaalissa taakse jäi muun muassa viime kauden SM-hopeamitalisti Joni-Pekka ”Jonttu” Rajala.

– Ei hirveästi paremmin olisi voinut päivä sujua. Ensimmäisessä alkuerässä tosin oltiin vähän hukassa säätöjen kanssa, mutta jo toiseen erään saatiin setuppi kuntoon. Varsinkin tuollaisissa olosuhteissa iskareiden säädöt on tärkeässä roolissa, Huuhka kommentoi.

– Finaaliin startattiin ”Jontun” kanssa eturivistä ja heti ekassa mutkassa oltiin jo niin leveällä linjalla, että meinattiin mennä molemmat ulos. Lisälenkin otin jo ensimmäisellä kierroksella ja lähdin kuromaan kärkeä kiinni. Kun muut sitten meni lisälenkille, niin pääsin siitä keulille ja ajamaan niin sanottuun helppoon voittoon.

Suurin SM-pistepotti jää tästä kilpailusta kuitenkin jakamatta. Huuhkalla on nimittäin tällä kaudella ohjelmassa ainoastaan kaksi SM-osakilpailua ja nuorukainen rupeaakin keskittymään tässä vaiheessa enemmän kansainvälisiin koitoksiin.

– Suunnitelmissa olisi, että ajetaan Suomessa tämän lisäksi ainoastaan SM-sarjan Porin osakilpailu. RallyX Nordicia kierretään koko kausi ja Viron sarjaa sen mitä pystytään, Huuhka selvittää.

Rajala ajoi finaalissa toiseksi ja nousi tämän johdosta sarjan kärkipaikalle. Kolmannen sijan nappasi Jake Hurskainen.

Xtrem Junioreissa aamupäivän haastavat olosuhteet selätti parhaiten Tinka Perämäki, joka nappasi ykkössijat kaikista kolmesta alkuerästä.

Voittoon luokassa marssi lopulta kuitenkin Joonatan Ylilammi, joka myöskin oli vahvassa iskussa jo heti alkueristä lähtien. Luokkavoitto oli Ylilammin uran toinen SM-sarjassa. Toiseksi korkeimmat sarjapisteet saalisti finaalin vahvalla suorituksella Tino Niemi ja kolmas oli Joni Turpeinen.

Hallitseva Suomen mestari Mikael Uitto oli jo pitkään korkeimmassa pistepotissa kiinni, mutta kaasuvaijerin katkettua kärkipaikka finaalistartissa vaihtui keskeytykseen.

125cc-luokassa kärkipaikat vei AL-Härmän kaksikko Jesper Rantanen ja Joona Ojala. Nuorukaiset hallitsivat myös talvisarjaa, tällä kertaa osat tosin vaihtuivat Rantasen ajaessa ykköseksi ennen Ojalaa. Luokan kolmas oli Joonatan Ylilammi.

Mini-luokasta täksi kaudeksi 85cc-luokkaan noussut IIvari Männistö nappasi ykkössijat kaikista ajamistaan lähdöistä ja samalla avauskisan korkeimmat SJM-pisteet. Toiseksi tässä junioriluokassa ajoi Minea Perämäki ja kolmas oli Justus Häkkinen.

Mini-luokassa nähtiin Ala-Talkkari Areenan radalla peräti 11 kuljettajaa, kun Viljami Saarinen, Matilda Viitanen, Alpo Vainikka, Eemi Koivisto, Santeri Saarinen, Peetu Valkonen, Kasper Rajala, Jessica Lehtiniemi, Sofia Nummela, Alex Löfvik ja Luca Hietikko esittelivät ajotaitojaan kokeneempien kuskien vanavedessä.

Crosskartien SM-kausi jatkuu 18. kesäkuuta OuluZonessa, jonka jälkeen kolmas osakilpailu ajetaan heti seuraavana päivänä samalla näyttämöllä. 

Kisalähetys uusintana
Kaikki tulokset

Teksti: Taneli Niinimäki / Crosskart SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close