Rajala toiseksi Crosskart SM -sarjan avauksessa

Joni-Pekka Rajala kaasutteli toiselle tilalle Lapuan sateen liukastamalla radalla ajetussa crosskartin SM-sarjan avausosakilpailussa.

Porilaistaituri hallitsi suvereenisti Xtrem-luokan kahta kolmesta ajetusta alkuerästä ja sijoittui kolmannessakin kakkostilalle vaihdelaatikkohäiriöstä huolimatta. Kolmannen erän otti nimiinsä Rajalan haastajaksi avausosakilpailussa noussut nuori hyvinkääläiskuljettaja Riku Huuhka.

Kilpailun voiton ratkaisseesta finaalilähdöstä muodostui tiukka kamppailu Rajalan ja Huuhkan välille. Pistetaistelu kääntyi lopulta hyvinkääläisen eduksi tämän päästyä kärkipaikalle porilaisen jokerikierroksen aikana.

– Olosuhteet olivat melkoisen vaativat sateen tehtyä radan tosi liukkaaksi. Lapuan lähtöpainotteinen asfalttirata ei kuulu ihan ykkössuosikkeihini, mutta tänään saatiin aikaan kunnon kamppailu sijoituksista.

– Koko päivän kaikki toimi hienosti ja viimeisen alkuerän vaihteistohäiriöstä huolimatta autoon voi olla ensimmäisen kilpailun perusteella tyytyväinen, kertoi viikon kuluttua Ruotsin Höljesissä  rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä RallyX-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa ajava Rajala.

Crosskart SM -sarja jatkuu 18.-19. kesäkuuta Oulussa.

Teksti: Rajala Motorsport
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close