Lauri Halonen ajoi historialliseen voittoon rallicrossin mekassa Höljesissä – ”Tuntui huikealta!”

Kansainvälisen RallyX-sarjan kausi käynnistyi viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. Lauri Halonen, 12, ajoi voittoon sarjan avauksessa, ja oli toisessa osakilpailussa viides. Voitto oli kouvolalaisen ensimmäinen Xtrem Junior -luokassa kansainvälisellä tasolla.

Sarjan mestaruutta tavoitteleva Halonen oli hyvässä vauhdissa koko viikonlopun, vain sunnuntain pieni epäonni vei viikonlopun toisen palkintokorokepaikan.

RallyX-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua viidellä eri radalla. Kaikissa kilpailuissa on sama kaava, ensin ajetaan kolme alkuerää, joiden perusteella kuljettajat valikoituvat semifinaaleihin ja finaaliin. Halosen lauantai alkoi voitolla, toisessa ja kolmannessa erässä tuloksena oli kolmannet sijat, nämä takasivat Ydrefalk Junior -autolla ajavalle Haloselle alkuerien voiton ja paikan semifinaalin eturiviin. 

– Oli hyvä aloitus sarjalle, voitin ensimmäisen erän mikä oli tärkeää, koska siitä sain hyvän fiiliksen päälle, Halonen kertoo.  

Semifinaalissa edessä oli neljä kuumaa kierrosta. Startti oli Halosen murskavoitto, nuorukainen repäisi välittömästi kymmenen metrin eron kilpakumppaneihin. Halosen käydessä ”jokerilla”, sijoitus putosi toiseksi, mutta pitkään ei nuorukainen sillä paikalla viihtynyt, vaan teki näyttävän ohituksen ja nousi voittoon.

Kuusi päivän parasta nuorukaista olivat asettuneet finaalin lähtöruudukkoon, Halonen paalupaikalla. Jälleen täydellinen startti, ja Halonen karkasi johtoon, mutta menetti paikan mennessään ensimmäisen kierroksen jälkeen lisälenkille. Halonen ajoi kuitenkin ilman virheitä, nousi toiseksi viimeisellä kierroksella takaisin johtoon, eikä paikastaan enää luopunut. Halonen otti vielä yleisön maalin jälkeen tuulettamalla ja pyörittämällä ”Lakuautoa” uran ensimmäisen RallyX -voiton kunniaksi. 

– Finaalin lähtö meni tosi hyvin, pääsin heti karkuun. Toisella kierroksella huomasin, että kova kilpakumppani (Mikael) Uitto oli keskeyttänyt eikä siis ollut perässäni, joten päätin mennä jokerille. Oman lisälenkin aikana putosin kärjestä, mutta sain ajettua edellä olevia kiinni, ja (Joonatan) Ylilammin mennessä jokerille pääsin takaisin kärkeen. Koska en halua katsella peileistä taakseni, niin vasta viimeisessä mutkassa tajusin, että herranen aika minähän voitan. Tuntui huikealta voittaa RallyX:n kisa, ja vielä Höljesissä, Halonen hehkutti. 

Halosen vauhti oli ennallaan sunnuntain ensimmäisessä erässä, mutta kahdessa seuraavassa meno oli vaisumpaa. Halonen pääsi kuitenkin semifinaaliin ja näytti siellä jälleen kyntensä ajaen toiseksi, se takasi paikan jälleen finaaliin, mutta nyt lähtöpaikka oli takarivistä. Startti onnistui hyvin ja Halonen nousi jo kolmanneksi, ja kurvasi suoraan lisälenkille. Saman päätöksen teki edellä mennyt hitaampi kilpakumppani, eikä Halonen enää onnistunut pääsemään tulppana olleen ruotsalaisen ohi, joten muiden karatessa sijoitus putosi viidenneksi.

– Sunnuntai alkoi hyvin, mutta toisessa erässä oli vähän epäonnea ja kolmannessa myös omaa mokaa, kun otin vilppilähdön. Semissä Uitto pääsi karkuun kun taisteltiin ja vähän kolisteltiinkin yhden kilpakumppanin kanssa. Finaalissa sain tosi hyvän lähdön ja nousin kolmanneksi, mutta tein siinä virheen kun menin heti jokerille, ja Rasmus Persson tuli mun eteen ja jäi tulpaksi, yritin vielä viimeisellä kierroksella vähän riskilläkin ohi, mutta en päässyt ja tulin viidenneksi. Hyvä viikonloppu kuitenkin, kiva lähteä kotikisaan sarjan ykköspaikalta. Kiitokset kaikille tukijoille, kilpakumppaneille ja tietenkin äidille ja isälle, Halonen päättää.

”Lakuauto” nähdään seuraavan kerran Suomessa, kun RallyX-sarja jatkuu Halosen kotiradalla Kouvolan Tykkimäessä toukokuun viimeisenä viikonloppuna kahdella osakilpailulla. Sarjassa ajetaan yhteensä seitsemän osakilpailua, Kouvolan jälkeen vuorossa on Latvia ja finaali ajetaan Ruotsissa.

Teksti: Toni Lönnroos / Lauri Halosen tiedotus
Kuva: Qba Nitka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close