Rajalalla vastatuulta RallyX-sarjan avauksessa

Tekniikkamurheet toivat Joni-Pekka Rajalalle ylimääräistä päänvaivaa Ruotsin Höljesissä ajetussa RallyX-sarjan ensimmäisessä, kahden osakilpailun koitoksessa. Vaikeuksista huolimatta CrossCar- ja Open 2WD-luokissa sarjan Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä ajava porilainen nousi kolmesti finaalikamppailuihin.

Rajala jatkaa Kouvolassa ajettaviin seuraaviin osakilpailuihin Open 2WD-luokan kahdeksannella ja CrossCarien kymmenennellä tilalla.

– Jo ensimmäisessä osakilpailussa sijoituksista käytin kovaa, kenties liiankin kovaa vääntöä ja kalusto oli kisan jälkeen kuin taistelun jäljiltä. Sain hyviä startteja ja CrossCarien finaalissa olin jo toisella tilalla, kun kylkeen tulleen osuman seurauksena ajokista katkesi takaa uniball-nivel kahdesta kohdasta. 2WD-luokan finaalissa puolestaan autoon tuli heti lähtöviivalla mystinen polttoainehäiriö joka vei autosta tehot ja jäin finaalin hännille, kertasi Rajala.

Huollon tehtyä töitä pitkälle yöhön molemmat ajokit olivat taas sunnuntaiaamuna valmiina toiseen osakilpailuun. Rajala nousi jälleen molemmissa luokissa taistelemaan kärkitiloista, mutta onnetar piti edelleen etäisyyttä porilaistaituriin.

CrossCarien semifinaalissa auton uniball-nivel antautui jälleen kylkikosketuksessa ja luokan toinen finaalipaikka jäi saavuttamatta. Open 2WD:n finaalissa Rajala sai huippulähdön ja oli saavuttamassa kärkipaikkaa, kun törmäyksen seurauksena autosta hajosi takarengas. Värikkään ja tapahtumarikkaan tuplakisan jälkeen Rajala on kuitenkin tyytyväinen saavuttamiinsa kolmeen finaalipaikkaan.

– Kyllä sarjan taso on hurjan kova ja kuljettajien välisissä eroissa puhutaan vain kymmenyksistä. Vaikka nyt annettiin paljon tasoitusta auton tehoissa niin myös opittiin paljon uusia juttuja ja osataan valmistautua eri tavalla seuraavaan osakilpailuun. Olosuhteet avauskilpailussa olivat loistavat, ja erityisesti kiinnitti huomiota nuorten suomalaiskuljettajien, CrossCar Junior-luokan voittoon ajaneen Mikael Uiton ja upean kilpailun ajaneen Lauri Halosen suoritukset, Jonttu Rajala kiitteli.

RallyX Nordicin seuraavat osakilpailut ajetaan Kouvolassa 28. – 29. toukokuuta.

Teksti ja kuva: Rajala Motorsport

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close