Lauri Halosella värikäs RallyX-sarjan kotikilpailu

Kouvolalainen Lauri Halonen ajoi RallyX-sarjan Suomen osakilpailuissa lauantaina Crosscar Junior -luokan toiseksi. Sunnuntaina kohtalona oli jäädä finaalin ulkopuolelle vilppilähdön vuoksi. Sarjajohdossa Kouvolan kilpailuun lähtenyt Halonen kuitenkin pysyi sarjassa hyvissä asemissa, sijoitus on nyt toinen.

Kotiradallaan ajanut 12-vuotias Halonen aloitti kauden toisen RallyX-viikonlopun vauhdikkaasti ja onnistui jokaisessa alkuerässä, Halonen oli kaksi kertaa kolmas ja kerran toinen. Semifinaalissa Halonen kävi rajun taistelun Ruotsin Lukas Anderssonin kanssa, selvisi siitä voittajana ja nappasi paikan finaalin eturivistä. Finaalissa suomalaiset olivat eturivissä, Halosen vierellä oli kova kilpakumppani ja sarjan kakkospaikalla ollut Mikael Uitto. Tasaisessa lähdössä Uitto pääsi kärkeen, Halonen ajautui kamppailemaan Anderssonin kanssa kakkospaikasta. Kouvolalainen piti kotikentällä pintansa ja otti hopeaa. 

– Alkuerät eivät menneet ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, oli vähän ruuhkaa radalla enkä päässyt ajamaan ihan puhtaita kierroksia ja parempia aikoja.  Finaalissa en päässyt kunnolla liikkeelle, autossa ei tuntunut olemaan voimaa. Eka kierros meni hyvin, pysyin Uiton perässä. Jäin suorilla, mutta sain mutkissa kiinni. Huomattiin finaalin jälkeen, että tulpissa oli jotain häikkää ja voimaa puuttui, se oli vaikuttanut vauhtiin ilmeisesti koko päivän, Halonen paljastaa.

Sumuisena valjennut sunnuntai oli alusta saakka Halosen dominointia, nyt ”Lakuauto” toimi täydellisesti ja alkuerissä lähdöt onnistuivat. Halonen voitti kaksi ensimmäistä erää, ja oli viimeisessä toinen. Semifinaalin paalupaikalle asettunut ennakkosuosikki sortui kuitenkin virheeseen, Halonen oli liian innokkaana lähdössä matkaan ja tuomittiin vilppilähdön vuoksi ajamaan kaksi kertaa ”jokeri”, eli lisälenkki, jolla vierähtää noin kaksi sekuntia enemmän aikaa kuin varsinasta rataa pitkin ajaessa. Halonen laittoi kaiken peliin, kova yritys oli tuottaa tulosta, mutta finaalipaikka jäi lopulta sekunnin päähän.

– Kiitos mekaanikkojen, eli isän, Tapani Ojanperän ja Kari Naukkarisen, auto pelasi sunnuntaina hienosti, joten päivä lähti tosi hyvin liikkeelle. Sain ajaa puhtaasti omaa ajoa, eikä kukaan ollut edessä. Sitten tuli se semifinaali. Lähdöissä pidän autoa paikoillaan käsijarrulla, ja kun vihreä syttyy, vapautan käsijarrun ja lähden. Nyt en saanut kunnon otetta käsijarrusta, yritin korjata käden asentoa ja auto nytkähti pari senttiä, sen takia tuli vilppi. Yritin sitten vain saada puhtaita kierroksia. Eka jokeri meni hyvin, mutta toinen ei niin hyvin, joten kaverit pääsivät sen sekunnin verran karkuun. Kotirata, ja vauhti olisi riittänyt vaikka voittoon, eipä tässä muuta voi sanoa kuin että harmittaa. Kiitoksia kuitenkin koko tiimille ja kaikille kilpakumppaneille hienosta viikonlopusta, Halonen päättää.

Halosen kausi jatkuu 18.-19. kesäkuuta Oulussa Crosskart SM -sarjan merkeissä.  

Crosscar Junior -luokan pistetilanne neljän osakilpailun jälkeen:

1. Mikael Uitto 107p
2. Lauri Halonen 96p
3. Lukas Andersson 90p
4. Karl Peder Nordstrand 82p
5. Joonatan Ylilammi 80p

Kaikki tulokset

Teksti: Toni Lönnroos / Lauri Halosen tiedotus
Kuva: Qba Nitka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close