Mika Heinonen ja Jake Hurskainen Xtrem-luokan voittoihin Oulun tuplaviikonloppuna

Crosskartien SM-kauden toiset ja kolmannet osakilpailut ajettiin viikonloppuna OuluZonen radalla Oulussa. Kyseessä oli tuplaviikonloppu, sillä aiemmin Karstulassa ajettavaksi suunniteltu kauden toinen osakilpailu siirrettiin Oulun osakilpailun yhteyteen.

Lauantaina ajettu SM-kauden toinen kisa sujui Xtrem-luokan osalta Joensuulaisen Mika Heinosen komennossa. Heinosella oli perjantain harjoituksissa ongelmia auton kanssa, mutta lauantain kisapäivään häiriöt oli korjattu ja meno maistui voittokkaasti.

– Viikonloppu alkoi oikeastaan vähän epäselvissä tunnelmissa. Perjantain harjoituksissa auto rupesi pätkimään kolmen ajetun kierroksen jälkeen. Jontulta (Rajala) sain kuitenkin ylimääräisen bensapumpun ja lauantaina jännitettiin alkaako se toimimaan. No sehän toimi heti aamun vapaista harjoituksista lähtien hienosti. Lapuan kisasta oli muutenkin alla hyvä tuntuma, mitä autoon piti kuivalle asfaltille tehdä, Heinonen kommentoi.

Finaalilähdössä Heinonen kävi tiukan voittotaistelun Vilppulan Seudun UA:n Eetu Virkkusen kanssa, mikä kääntyi lopulta erinomaisen viimeisen kierroksen ansiosta Heinosen nimiin.

– Sain hyvän startin, vaikka Virkkunen pääsi siinä eteen. Ratakierroksilla vauhti oli kohdallaan, joten odotin vain missä sen kuittauksen tekisi. Käytännössä kun Eetu teki lisälenkin toiseksi viimeisellä kierroksella, niin ajattelin vain vetää viimeisen kierroksen täysillä ja pääsinkin vielä lisälenkiltä kärkeen. Kyllä kävin siinä jo pari kertaa aikaisemmin kurkkimassa, mutta ajettelin että mukavampi ajaa siististi kun kauhealla rypistyksellä.

Vaikka Rata SM -sarjassa Heinonen on noussut aikaisemmin podiumille, oli tämä voitto nyt miehelle ensimmäinen autourheilussa SM-tasolla.

– On kyllä huippufiilis. Huomaa, että ajamisesta nauttii nyt ja ajaminen maistuu, mikäs sen parempaa, Heinonen toteaa tyytyväisenä.

Kolmanneksi Xtrem-luokassa ajoi Keski-Karjalan UA:n Jake Hurskainen.

Xtrem Junioreissa Oulun lauantaipäivän vei nimiinsä kauhajokelainen Mikael Uitto, jonka avauskilpailu Lapualla päättyi kärkipaikalta keskeytykseen. Nyt Uitto sai balsamia haavoihinsa ajamalla täydet sarjapisteet kauden toisesta osakilpailusta.

Toiseksi ajoi avauskilpailun voittanut Karvian UA/MK:n Joonatan Ylilammi ja kolmas oli Keuruun UA:n Tinka Perämäki.

AL-Härmän Jesper Rantanen jatkoi erinomaisia otteitaan 125cc-luokassa ajamalla tyylikkääseen luokkavoittoon, kuten avauskilpailussa Lapualla. Toiseksi sijoittui Joonatan Ylilammi ja kolmanneksi Oulun Urheiluautoilijoiden Eemil Piira.

85cc-luokassa ykkönen oli lauantaina Keuruun UA:n Minea Perämäki ennen Kolarin Moottorikerhon Peetu Piiraa ja Noormarkun UA/MK:n Wiljami Rajalaa.

Hurskainen nousi Xtrem-luokan pistejohtoon sunnuntaina

Sunnuntaina OuluZonessa oli vuorossa SM-kauden kolmas osakilpailu. Lauantaihin verrattuna olosuhteet olivat haastavammat, sillä vesisade teki radasta liukkaan etenkin alkuerien aikana.

Sadekeli sopi varsinkin joensuulaiselle Jake Hurskaiselle, joka oli vahvassa vireessä Xtrem-luokassa.

– Sunnuntaina oikeestaan kaikki onnistui. Lauantaina jo huomasin, että vauhti pitäisi riittää kunhan saan lähdöt onnistumaan. Aluks toivoin jopa vesisadetta finaaliin, kun tuntui menevän sateella niin hyvin, no mutta näytti menevän kuivallakin, Hurskainen sanoi.

Ensimmäistä kauttaan crosskartilla ajava Hurskainen tykitti lopulta luokan voittoon, ja jätti taakseen finaalissa kovan vastuksen antaneen Noormarkun UA/MK:n Joni-Pekka Rajalan. Hurskainen nousi voitollaan Xtrem-luokan SM-pistejohtoon ennen Rajalaa ja Heinosta.

– Oli varmasti tiukin kisa mitä olen ajanut, mutta virheetön suoritus omalta osalta. Tiesinkin, että pitää onnistua jos meinaa Rajalan voittaa, Hurskainen totesi.

Kolmanneksi ajoi Hyvinkään UA:n Mika Kauhanen.

Xtrem Junior -luokassa Joonatan Ylilammi haki revanssia lauantailta ja siinä onnistuikin. Ylilammi jätti Mikael Uiton taakseen ja kasvatti voitolla johtoaan SM-pistetaulukossa. Taulukon toisella sijalla majailee kolmen osakilpailun jälkeen Uitto ennen kolmantena olevaa Valkealan UA:n Tino Niemeä.

Luokan kolmannelle sijalle sunnuntain finaalissa sijoittui Pirkanmaan Kartingin Oskari Sakala.

125cc-luokassa saatiin tälle kaudelle uusi voittaja tilastoihin, kun Tavastilan Joni Turpeinen pääsi juhlimaan ykköstilaa ja nousi voittonsa ansiosta samalla SM-sarjan kolmannelle sijalle. Toinen oli erinomaista alkukauttaan ajava Jesper Rantanen, joka johtaa kolmen osakilpailun jälkeen sarjaa vakuuttavan tuntuisesti. Sarjassa toisella sijalla on viikonlopun jälkeen Joonatan Ylilammi, joka kasvatti sunnuntaina pottiaan kolmenneksi korkeimmilla SM-pisteillä.

Peetu Piira ajoi hienon viikonlopun Oulussa. Nuorukainen kirkasti sunnuntaina 85cc-luokan kakkosijaa ajamalla voittoon ennen Kankaanpään UA:n Iivari Männistöä. Piira on nyt ennen kahta viimeistä osakilpailua Suomen Juniorimestaruussarjan tuloksissa toisella sijalla, Männistö kolmantena.

Luokan kärkipaikkaa pitää kuitenkin hallussaan Minea Perämäki, joka on ajanut upeasti palkintokorokkeelle kauden kaikissa kolmessa osakilpailussa. Tällä kertaa tuloksena oli voiton ja kakkossijan jatkoksi 85cc:n kolmas sija.

Crosskart SM -kausi jatkuu 30.-31.7. Joensuussa, jossa ajetaan kaksipäiväinen kilpailu yhdessä Rallicrossin SM-sarjan kanssa.

Kisalähetykset uusintana
Kaikki tulokset

Teksti ja kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close