Jesper Rantanen jatkaa 125cc-luokan SM-pistekärjessä

Crosskartien SM-kausi jatkui viikonloppuna Oulussa, kun OuluZonen radalla ajettiin kaksi osakilpailua lauantaina ja sunnuntaina.

AL-Härmän Jesper Rantanen ajoi 125cc-luokassa voittoon lauantain osakilpailussa.

– Alkuerissä alusta ei toiminut ihan täydellisesti, mutta muuten päivä sujui ilman ongelmia, Rantanen toteaa tyytyväisenä.

Alkuerien sijoituksilla 2., 1. ja 1. Rantanen keräsi 27 pistettä, mikä oikeutti finaalin eturivin ykkösruudun lähtöpaikkaan.

Finaalissa Rantanen otti lähdöstä kärkipaikan ja taakse jäi hyvän startin ottanut Joonatan Ylilammi. Finaali oli tiukkaa taistelua Rantasen ja Ylilammin välillä. Rantaselle kirjattiin lopulta täysi pistepotti 125cc-luokassa.

– Rata oli hyvä ja tekninen, sitä oli muutettu jonkin verran viime vuodesta, kertoo Rantanen.

Sunnuntailta toinen sija

Kauden kolmannessa SM-osakilpailussa sunnuntaina Rantanen ajoi luokassa toiseksi.

Finaaliin nuorukainen starttasi jälleen eturivin ykkösruudusta.

– Lähtö meni ihan hyvin ja oli tosi tiukkaa taistelua kärkisijoista.

Rantaselle kirjattiin maalissa sarjan toiseksi parhaimmat pisteet ja hän jatkaa sarjakärjessä.

– Rata oli pettänyt useammasta kohtaa ja neljä vannetta hajosi radan huonon kunnon vuoksi, toteaa Rantanen.

Crosskartien SM-sarja jatkuu heinäkuun lopulla Joensuussa.

Teksti: Rantanen Racing
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close