Rallicrossin SM-kausi jatkui haastavissa olosuhteissa – Mika Liimataiselle täysi pistepotti SuperCar-luokassa

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Ylämyllyn moottoriradalla Joensuussa, paikoin erittäin vaikeissa olosuhteissa yhdessä Crosskart SM -sarjan kanssa.

Mekonomen Rallicross SM & Crosskart SM -viikonloppu starttasi lauantaina vesisateessa kahdella ensimmäisellä alkuerällä. Keli selkeni sunnuntaille, kun edessä oli vielä kolmannet alkuerät sekä finaalit.

SuperCar-luokassa oli yksi mies ylitse muiden. Mika Liimatainen ajoi voitot jokaisesta startista ja kirjautti täydet 30 SM-pistettä tililleen. Voiton ansiosta mies nousi myös pistetaulukossa yksin kärkipaikalle ohi Henri Haapamäen.

– Oli kyllä täydelliset kaksi päivää. Ehkä vähän lähtöjen kanssa ongelmia, mutta muuten ihan täydellistä suorittamista. Auto on hieno ja porukka tekee tosi kovaa työtä taustalla, siinä on hieno olla. Täytyy antaa iso kiitos kaikille huoltomiehille ja ketkä tätä mahdollistaa. Riittää itselle kun vaan onnistuu, ei tarvitse muusta välittää, Liimatainen sanoo tyytyväisenä.

Myös Haapamäki oli hyvässä iskussa Ylämyllyllä, mutta matka katkesi semifinaalissa tekniseen vikaan.

Kotiyleisön edessä kuninkuusluokan toiseksi ajoi Antti Suutarinen ja kolmas oli Jari Putkinen.

Hallitseva SuperCar-luokan Suomen mestari Jere Kalliokoski jätti Joensuun kilpailun väliin ymmärrettävistä syistä, sillä kilpailun alla perheeseen syntyi tyttölapsi. Kalliokoski nähdään viivalla jälleen Oulussa.

Mikkonen huudatti kotiyleisöä

Ville Mikkonen sai kotiradallaan autonsa huimaan kyytiin SRC-luokassa. Alkueristä irtosi toinen sija, mutta semifinaalin kärkipaikka toi BMW-kuljettajalle eturivin lähtöpaikan finaaliin. Tämä Mikkonen myös hyödynsi ja voitto irtosi lopulta 2,7 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Olli Lahtea. Luokassa kolmas oli Joni-Pekka Rajala.

– Onnistui viikonloppu kyllä aika hyvin ja saatiin radalle sellainen vauhti päälle, että pakko olla tyytyväinen. Kotikilpailu, paljon tuttuja ja sponsoreita paikan päällä, niin varmasti saatiin koko rahalla kaikille nautintoa, Mikkonen kommentoi.

Mikkonen nousi voittonsa ansiosta SRC-luokan toiselle sijalle. Lahti jatkaa kahden osakilpailun jälkeen pistekärjessä.

Tikalle jo kauden toinen voitto

Toyota MR2:lla ajava Jere Tikka on aloittanut kautensa erinomaisesti kovatasoisessa Autokrossi-luokassa. Tikka voitti ja kauden ensimmäisen kilpailun kotiradallaan Jalasjärvellä ja Joensuussa tilille kirjattiin jo toinen ykkössija.

– Oli vaikeaa koko lauantain kun tuli vettä, mutta kuivalla meni sitten todella hyvin. Finaaliin laitettiin kuivan kelin säädöt ja sitten mentiin vaan, Tikka naurahtaa.

Finaalissa toiseksi ajoi Jari Koivistoinen ja kolmanneksi Lucas Gabrielsson, jolle palkintokorokepaikka oli uran ensimmäinen rallicrossissa.

SM-pisteissä Tikan takana toisena jatkaa Tuomas Venäläinen.

Tuominen nousi kärkipaikalle

V1600 RC -luokassa voittoon ajoi täyden pistepotin kerännyt Ville Tuominen Ford Fiestallaan. Toinen oli Konsta Saarinen ja kolmas Jesse Lammi.

– Finaalit meni hienosti, kärkeen ja karkuun, Tuominen totesi onnistumisestaan kisan jälkeen.

Tuominen nousi Cup-pisteissä kärkisijalle ennen Lammia ja Simo Tuunasta. Kärkikolmikko on kahden osakilpailun jälkeen ainoastaan kahden pisteen sisällä toisistaan.

Rallicrossin SM-karavaani matkustaa seuraavaksi Ouluun, jossa ajetaan kauden kolmas osakilpailu lauantaina 20. elokuuta.

Pistetilanteet 2/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar
1. Mika Liimatainen 57p
2. Antti Suutarinen 44p
3. Henri Haapamäki 43p
4. Jari Putkinen 34p
5. Iivari Niemi 29p

SRC
1. Olli Lahti 55p
2. Ville Mikkonen 45p
3. Sami Nikunen 38p
4. Ari Salonen 36p
5. Christian Jensen 34p

Autokrossi
1. Jere Tikka 58p
2. Tuomas Venäläinen 42p
3. Lucas Gabrielsson 37p
4. Aatu Matikainen 37p
5. Mika Liimatainen 36p

V1600 RC (cup)
1. Ville Tuominen 46p
2. Jesse Lammi 45p
3. Simo Tuunanen 44p
4. Matias Lautamäki 33p
5. Voitto Hassi 26p

Kaikki tulokset ja pistetilanteet

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close