Rajala RX vahvalla edustuksella uudistettuun SM-sarjaan

Autourheilun parissa erittäin menestyksekkään uran saavuttanut ja kertaalleen Vuoden Autourheilija -tittelin nimiinsä vienyt Joni-Pekka Rajala tuo uusittuun rallicrossin ja crosskartien SM-sarjaan suunnitelmien toteutuessa peräti neljä autoa viivalle ensi kaudella.

Urallaan uskomattomat 59 SM-mitalia saalistaneen Rajalan suunnitelmat ensi kaudelle pitävät miehen totuttuun tapaan kiireisenä. SM-sarjan lisäksi ”Jonttu” nähdään kahden auton voimin pohjoismaisessa RallyX-sarjassa.

Kausina 2019 ja 2021 Rajala ajoi Autokrossi-luokan Suomen mestariksi Datsun Finnillä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

– Varmasti ajetaan SM-sarjaa ainakin Escortilla (SRC), Datsunilla (Autokrossi) ja crosskartilla (Xtrem). Supercar-luokkaan osallistuminen on vielä avoin, mutta hyvältä näyttää myös sen suhteen.

– Siihen päälle vielä RallyX:n kiertäminen kahdella autolla. Yhteistyökumppanit ratkaisee tosi paljon ja maailman tilanne on tällä hetkellä kova, joten vielä ei kuitenkaan uskalla sanoa mitään varmaksi, Rajala toteaa.

Rajalan 59:s SM-mitali irtosi kuluneella kaudella Crosskart SM -sarjan Xtrem-luokasta. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rallicross- ja Crosskart SM -sarjojen yhdistyminen on Rajalalle mieluinen uudistus. Perheen nuorimmat ajavat myös kilpaa crosskarteilla, joten tiimin edustusta löytyy ensi kaudella mahdollisesti jopa kuudesta eri luokasta.

– Pidän uudistuksia todella hyvänä ja liputin sen puolesta jo heti alussa. Se on tietenkin myös tiimille parempi juttu, kun crosskarteilla ajaa perheestä minun lisäksi kolme nuorinta poikaa. Jollakin tapaa sitä jo oikein odottaa kesää, että päästään samalle varikolle ja kilpailemaan samoihin kisoihin.

Wiljamin crosskartiin on hankittu uusi moottori ensi kaudeksi. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rajala RX -tiimin varikolla käy ensi kaudella siis kova kuhina. Wiljami, 12, kilpailee viime kauden tapaan 85cc -luokassa, Kasper, 8, Mini-luokassa ja tämän lisäksi perheen kuopus Robin, 6, saa alleen Mini-luokan kilpurin.

– Robin halusi ensiksi vähän kokeilla Miniä, mutta siitä innostus lähti ja yhtäkkiä hän ilmoitti kesällä, että haluaa ajaa Vilppulassa kansallisessa kisassa. Nyt on sitten oma auto hankittu pojalle ensi kaudeksi, Rajala naurahtaa.

Kasper (kuvassa) saa pikkuveljensä Robinin tiimikaverikseen ensi vuonna Mini-luokkaan. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Viisiosainen Rallicross ja Crosskart SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

– Pari kertaa olen siellä ehtinyt ajamaan, on hieno paikka lähellä kaupunkia. Uskoisin, että on tulossa hyvin osallistuja ja katsojia, Rajala ennakoi.

Ahveniston jälkeen karavaani matkaa Oulun, Kouvolan ja Nokian kautta Joensuun finaaliviikonloppuun, joka ajetaan syyskuussa.

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close