Mika Kauhanen panostaa ensi kaudella rallicrossin ja crosskartin yhdistettyyn SM-sarjaan

Rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokka saa ensi vuonna mielenkiintoinen tulokkaan, kun Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Mika Kauhanen starttaa kauteen uudella autolla.

Kauhasella on edessään askel uuteen, kun tallissa odottaa Anssi Hyttiseltä hankittu Supercar-luokan Ford Fiesta. Auto on viimeistelyjä vaille valmis tosikoitoksiin.

– Fiesta on nyt putsattu, se lähtee huoltoon ja tammikuun lopulla aletaan touhuamaan tulevan kauden suhteen. Tukijoita on onnistunut onneksi hankkimaan tarvittava määrä, joten se puoli on kunnossa. Nyt mennään tavallaan ammattimaisempaan suuntaan, Kauhanen toteaa tyytyväisenä.

Kuva: Mika Kauhanen

Kauhasella on takana useampi kausi rallicrossin SM-sarjassa ja uutta Fiestaakin mies ehti jo testaamaan kuluneella kaudella Hyvinkään osakilpailussa. Edellisestä kilpailusta oli tätä ennen kuitenkin ehtinyt vierähtämään jo tovi.

– BMW:llä tuli ajettua monta vuotta, kunnes kauden 2020 jälkeen auto lähti myyntiin. Tässä välissä on ollut kaikenlaisia korvikkeita, mutta nyt ensi kaudella on tarkoitus lähteä ihan tosissaan yrittämään.

– Ennen Hyvinkään osakilpailua en ollut koskaan ajanut kilpaa nelivetoisella rallicross-autolla. Kyllä se hyvältä tuntui, ja kunhan pääsee vielä paremmin autoon sinuiksi. Keväällä on vielä mahdollista ajaa lisää testiä, Kauhanen sanoo.

Rallicrossin lisäksi Kauhanen jatkaa crosskartien Xtrem-luokassa päivitetyllä autolla. Viime kaudella mies nousi kertaalleen palkintopallille SM-sarjassa.

– Xtrem-crosskart menee tammikuussa laitettavaksi, siihen tulee uusi moottori.

Kauhasen perhe on muutenkin vahvasti edustettuna uudistetussa rallicrossin ja crosskartien SM-sarjassa. Mikan lisäksi perheen 9-vuotias poika sekä 6-vuotias tytär kilpailevat crosskarteilla junioriluokissa.

Kauhasen mielestä SM-sarjan uudistuksien myötä crossilajeissa ollaan menossa oikeaan suuntaan.

– Mennään oikeaan suuntaan, näppärää kun on samana viikonloppuna kaikki. Huomasin, että sillä on myös rahoituksen hakemisen kannalta merkitystä kun kisat kestää koko viikonlopun, Kauhanen huomauttaa.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä / Taneli Niinimäki
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close