Meiju Viitanen tähtää rallicrossin SM-sarjaan uudella kalustolla

Viitanen Racingin tallissa puuhaillaan jo kovasti ensi kauden suhteen ja tiimiin on hankittu uutta kalustoa. Rallisprintin puolella menestystä saavuttanut Meiju Viitanen tähtää rallicrossradoille uudella SRC-luokan kilpurilla.

Viime kauden päätteksi Viitanen pääsi juhlimaan jo uransa kolmatta rallisprintin naisten Suomen Cupin mestaruutta.

Viitanen on kilpaillut viime kaudet pääsääntöisesti rallisprintin SM-sarjassa ja mestaruuksia on tarttunut naisten Suomen Cupista jo useampi. Tulevaisuudessa kiinnostus on kuitenkin rallicrossin parissa ja tämän vuoksi tallissa odottaa Ford Puman runko, josta on tarkoitus rakentaa SRC-luokan kilpa-auto jo tulevalle kaudelle.

– Ostettiin pelkkä Puman kori ja siitä on lähdetty rakentelemaan. Eli tulee käytännössä ihan uusi auto. Ensi kauden suunnitelmat on kuitenkin vielä vähän hämärän peitossa, kun tässä vaiheessa ei ole varmuutta saadaanko auto valmiiksi kesään mennessä. Kovasti siihen silti tähdätään, Viitanen sanoo.

Ford Puma rakentuu rallicrossin SRC-luokkaan.

Raahen Urheiluautoilijoita edustava Viitanen aloitti autourheilun jo 12 vuotta sitten jokkiskisoista, kunnes pääpaino siirtyi sprinttiin. Jokkiksen kautta ryhmälähdöt ja muiden kanssa ajaminen on kuitenkin tullut tutuksi.

– Sitä nimenomaan olen sprinttiä ajaessa kaivannut ja tahtotila olisi tulevaisuudessa ajaa koko rallicrossin SM-sarja – ja jos nyt ensi kesänä edes pari kisaa pääsisi treenaamaan ja testaamaan uutta autoa. En toki sitäkään sulje pois, että ajetaan jo tänä vuonna koko sarja.

Viitasella on aikaisempaan kokemusta rallicrossista yhden kilpailun verran ja se viimeistään antoi kipinän lajin pariin. Tulevalla kaudella Viitanen nähdään kuitenkin vielä myös rallisprintin SM-sarjassa.

– Kyllä tänä vuonna on vielä tarkoitus ajella sprinttiä, mutta uskoisin että pääpaino sinne crossin puolelle kääntyy. Ainakin lähden kokeilemaan, katsotaan miltä tuntuu ja miten siellä pärjää.

Rallicross SM -kausi 2023 tärähtää käyntiin 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahvenistolta. Ja vaikka tässä vaiheessa ei ole varmuutta valmistuuko Ford Puma vielä kauden avaukseen, on Viitasella fiilikset tulevan suhteen korkealla.

– Olen todella innoissani tulossa ajamaan ja ihan sormet jo syyhyää, Viitanen naurahtaa.

Teksti: Rallicross SM -viestintä / Taneli Niinimäki
Kuvat: Viitanen Racing

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close