Joonas Juupajärvi tuo tutun Fiestan takaisin SM-sarjaan – ”Kaikin puolin todella hieno auto”

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Joonas Juupajärvi nähdään tulevalla kaudella rallicrossin SM-sarjassa uudella kalustolla.

– SRC-luokkaa lähdetään kiertämään Poikkimäki Racingin Ford Fiestalla. Vuokrataan sama auto millä Lahden Olli ajoi toissa kaudella.

– Lokakuun lopulla käytiin testaamassa autoa Honkajoella. Saatiin höylättyä aika monta kierrosta ja kerättyä hyvin dataa, Juupajärvi sanoo tyytyväisenä.

Auto on testeissä istunut erinomaisesti käteen ja Juupajärvi on luottavaisin mielin tulevan kauden suhteen.

– Tuntui heti todella helpolta ajaa, kaikin puolin todella hieno auto. Subaruun verrattuna huomasi heti eron, kun on voimaa ihan kunnolla. Ajettiin heti vertailukelpoisia aikoja.

Juupajärvi on jo tuttu kasvo kotimaisilta rallicrossradoilta, mutta myös rallia nuorukainen on ehtinyt käydä kokeilemassa SM-sarjassa.

– Kyllä se kuitenkin vaikuttaisi, että rallicross olisi se mun juttu. Rallia halusin lähteä kokeilemaan, mutta on niin vähän nuottikokemusta. Ei ollut ihan luottoa siihen, että paperista luetaan. Tietenkin myös taso on todella kova SM-sarjassa, Juupajärvi toteaa.

Juupajärvi ajoi viime kaudella viisi rallia ja neljä sprinttiä etuvetoisella Peugeot 208 R2:lla. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallicrossin yhteislähdöt ja yleisöystävällisyys on Juupajärven mieleen. Tämän vuoksi paluu tutun lajin pariin oli helppo.

– Rallicrossia on jo niin monta vuotta tahkottu. Siinä ollaan vähän kuin keskellä kaikkea – yleisö pääsee varikolle ja on sellaista ”show” -meininkiä.

Kaudella 2021 Juupajärvi jäi SRC-luokassa Subarulla ilman palkintosijoituksia, mutta nyt katseet on kohdistettu luokan kärkitaisteluihin.

– Kyllä nyt ihan mitalista lähdetään tänä vuonna ajamaan. Odottavaisin mielin, siellä on hienoja ja mielenkiintoisia kisoja tulossa. Kyllä tässä pikku hiljaa laskeskellaan jo päiviä milloin päästään vetämään, Juupajärvi naurahtaa.

Viisiosainen Rallicross ja Crosskart SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä / Taneli Niinimäki
Kuva: JJJ Racing Team Juupajärvi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close