Rallicross SM sarjasäännöt on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu – uudistetun sarjan konseptia tarkennettu kaudelle 2023

Uudistuneen Rallicross SM -sarjan sarjasäännöt on nyt julkaistu ja sarjailmoittautuminen on avattu.

Vuosinumerovaraus: Rallicross, Crosskart
Sarjailmoittautuminen
Sarjasäännöt

Huom! Vuosinumero tulee olla varattu ennen sarjaan ilmoittautumista ja se tulee ilmoittaa sarjailmoittautumisessa.
Huom! Kilpailijalisenssi ja tutkinnot pitää olla kunnossa ennen ensimmäistä kilpailua.

Rallicrossin ja crosskartin näkyvyyteen voimaa yhdistetyssä paketissa

Rallicross SM -sarja kokee ensi kaudella isoja muutoksia. Osakilpailuviikonlopuista tulee kaksipäiväisiä ja sarjassa nähdään mukana kaikki viisi luokkaa crosskartin SM-sarjasta. Tämä palvelee sekä kilpailijoita, osakilpailujen järjestäjiä kuin lajien seuraajiakin. Tarkoitus on samalla ollut välttää kustannusten nousua ja sarjamaksujakin on hieman laskettu indeksikorotuspaineista huolimatta.

Sarjan promoottori Mika Heinonen sanoo, että viikonlopun konseptia on kuitenkin mietitty niistä lähtökohdista, joita eri luokkien kilpailijat ovat halunneet koskien kilpailujen aikataulutusta ja kestoa. Supercar-luokkaa lukuunottamatta kaikki luokat ajavat yhden kilpailupäivän kuten moni kilpailijoista on toivonut.

– Hienoa myös, että saimme sarjasäännöt valmiiksi ja ilmoittautumisen auki jo näin varhaisessa vaiheessa. Kilpailijoiden ja heidän sidosryhmien nyt helppoa lähteä suunnittelemaan tulevaa crossikesää.

– Odotamme Suomen mestaruuksista kilpailemaan paljon kuskeja, joten esimerkiksi varikkoalueiden suunnitteluun ja järjestelmällisyyteen tullaan kiinnittämään huomiota ja siksi sarjalle nimetään yksi yhteinen varikkopäällikkö. Hyvällä suunnittelulla varmistamme tiimien turvallisen liikkumisen varikolle omien aikataulujensa mukaisesti, toisaalta myös poistumisen kun kilpailut on omalta osalta ohi, Heinonen selvittää.

Yhtiö on myös investoinut sarjassa kiertävään rekkaan, josta löytyy sarjan toimihenkilöiden toimipisteet, ja se on tarkoitettu median ja kilpailijoiden palveluihin yhdessä osakilpailunjärjestäjien kanssa.

Paluu Ahvenistolle

Rallicrossin SM-sarjassa on ollut jo pitkään mukana Kouvolan, Joensuun ja Oulun radat. Nyt mukaan saadaan useamman vuoden tauon jälkeen myös kulttimaineeseen noussut Hämeenlinnan Ahvenisto ja kuljettajien iloksi yksi uusi rallicross-näyttämö, Nokia. Näin ollen SM-sarjassa kilpaillaan aivan kaupunkien ja hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä.

– Uskoisin tällä kattauksella kilpailijoiden ja yleisön viihtyvän vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan lajin parissa. Crossihan on parasta paikan päällä!

– Pidämme järjestäjien kanssa yhteispalaverin nyt lauantaina, joten siltäkin osin kilpailujen järjestäminen lähtee ajoissa käyntiin. Järjestäjien kanssa tehdään useamman vuoden sopimukset kilpailujen järjestämisestä, näin saamme kehitettyä asioita yhdessä kaikkien kannalta parempaan suuntaan, Heinonen kertoo.

Kilpailuviikonloppujen aikatauluista on tehty jo ensimmäisiä tarkempia suunnitelmia. Päiväkohtaiset aikataulut tarkentuvat kuitenkin vasta kilpailijamäärien selvittyä.

Supercar-luokan finaali huipentaa kisaviikonlopun sunnuntaina. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Tämän hetken suunnitelman mukaan lauantaina kilpailulähdöt alkavat n. klo 10 ja finaalistarteista pääsemme nauttimaan klo 16 jälkeen. Sunnuntaina alkuerät alkavat myös klo 10 ja finaalit täräytetään käyntiin klo 14 jälkeen. Näillä suunnitelmilla tiimit pääsevät kotimatkalle jo hyvissä ajoin sunnuntaina.

– Kumpanakin kilpailupäivänä yleisölle riittää katsottavaa. Kilpailupäivän keskelle suunnittelemme riittävän pitkän tauon, jotta yleisö ehtii varikoille tutustumaan lähemmin kilpureihin ja niiden kuljettajiin. Tämä avaa myös tiimeille paremman mahdollisuuden omien fani- tai muiden tuotteiden markkinointiin, sanoo Heinonen.

Huippujännittävistä Autokrossi-luokan lähdöistä päästään nauttimaan lauantaina. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Lauantain kisapäivä päättyy vauhdikkaaseen ja näyttävään Autokrossi-luokan finaaliin ja sunnuntai päätetään Supercarien paukkeeseen.

Rallicross SM näkyy televisiossa

Rallicross SM -sarjan 45 minuutin pituiset osakilpailukoosteet esitetään C More -palvelussa tulevalla kaudella.

Jokaisesta osakilpailusta myös toteutetaan kummaltakin kisapäivältä livestream-lähetys, jota pääsee seuraamaan tuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Kilpailut selostaa radalla ja livelähetyksissä kaikille tuttu rallicross-ääni Toni Lönnroos ja hänen rinnalleen tulee kommentaattoriksi eri kilpailuihin mielenkiintoisia rallicross-persoonia.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta. Tämän jälkeen karavaani matkaa Oulun, Kouvolan ja Nokian kautta Joensuun finaaliviikonloppuun, joka ajetaan syyskuussa.

Promoottori Mika Heinonen odottaa kauden alkamista suurella innolla.

– Kauden avaus Ahvenistolla on enää neljän kuukauden päässä. Hieno päästä aloittamaan kausi entisessä kotikaupungissani ja tuoda crossi sekä sen yleisö takaisin Ahveniston rinteille. Tervetuloa mukaan niin kilpailijat, järjestäjät kuin yleisökin Rallicross SM -sarjan vauhtiin kaudeksi 2023!

Lauantaina ajettavat luokat:
Crosskart Mini
Crosskart 85cc
Crosskart 125/250cc
V1600 RC
Autokrossi
SuperCar (alkuerä 1)

Sunnuntaina ajettavat luokat:
Crosskart Xtrem Junior
Crosskart Xtrem
SRC
SuperCar

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close