Sami Räsänen hamuaa menestystä SRC-luokassa – ”Kovasti yritetään värkätä autoa kuntoon”

Joensuun Urheiluautoilijoiden Sami Räsänen ajoi viime kaudella neljä osakilpailua rallicrossin SM-sarjan SRC-luokassa sijoittuen loppupisteissä yhdeksänneksi. Kauden avauskisa jäi väliin sairastumisen vuoksi ja Oulussa hajosi moottori, mutta loppukausi sujui nousujohteisesti ja tulevalla kaudella miehen suunnitelmissa onkin lähteä tavoittelemaan menestystä samaisessa luokassa tutulla Ford Fiestalla.

– Hyvin suurella todennäköisyydellä ajetaan, jos saadaan kaikki järjestettyä. Täysin varmaksi ei voi vielä kuitenkaan sanoa. Jotain pientä päivitystä pitäisi autoon tehdä, että se saataisiin vähän iskukykyisemmäksi. Kauden parissa vikassa kisassa se kyllä jo rupesi toimimaan ihan hienosti, Räsänen sanoo.

Auton kori vaihtui viime kaudella Focuksesta Fiestaan.

Räsänen jäi viime kaudella niukasti ulos palkintokorokkeelta, vaikka Hyvinkään osakilpailussa se oli jo lähellä. Ensi kaudelle tavoitteet on jo asetettu.

– Kyllä pitäisi huomattavasti parantaa. Palkintopallille sitä voimakkaasti haluaisi ja se on totta kai kiikarissa, jos vain vehkeet ja ukko toimisi.

Mikäli suunnitelmat totetutuvat, nähdään Räsänen kauden avauksessa Ahvenistolla taistelemassa tuosta himoitusta palkintokorokepaikasta. Ahveniston rata on Räsäselle kuitenkin uusi tuttavuus.

– Ahvenistolla on pitkät perinteet, mutta koskaan siellä ei ole vielä itse päässyt ajamaan. Toki YouTubesta on tullut paljon katsottua videoita. Hienoa, jos siellä nyt ollaan mukana.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin 13.-14. toukokuuta. Räsäsen tallissa valmistelut on jo aloitettu hyvissä ajoi.

– Kovasti yritetään värkätä autoa kuntoon ja katsotaan mihin suuntaan menee, toivottavasti päästään ajamaan. Nyt ainakin ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, kerrankin, Räsänen naurahtaa.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close