Toni Lähteenmäki debytoi tulevalla kaudella Rallicross SM -sarjassa: ”Mestaruudesta koitetaan taistella”

Rata-autoilun parissa menestystä niittänyt 31-vuotias Toni Lähteenmäki debytoi tulevalla kaudella Rallicross SM -sarjassa.

Lähteenmäki aloitti kilpailemisen vuonna 2011 Rata SM -sarjan V1600-luokassa. Kahden kauden ja kahden mestaruuden jälkeen luokka vaihtui V8 Thunderiin, josta mestaruuksia on taskussa useita, viimeisin viime kaudelta. Kuitenkaan tänä vuonna miestä ei enää nähdä Camaron ratissa.

Lähteenmäki on niittänyt viime vuosina menestystä V8 Thunder -luokassa. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Muutoksista huolimatta Lähteenmäen autourheiluvuosi 2023 tulee olemaan kiireinen. Rallicrossin V1600 RC -luokan lisäksi akaalainen kilpailee Legendsin-, jääradan- sekä digitaalisen rallicrossin SM-sarjoissa.

Rallicross SM -sarjassa alla on rata-autoilun alkuvuosilta sekä jääradalta tuttu V1600-luokan Honda Civic.

– En ole ikinä kokeillut rallicrossia, mutta monta vuotta sitä on sivusta seurannut, että makeaa hommaa. Lajina sellainen, että paljon tapahtuu lyhyessä ajassa. Moneen kertaan sitä on miettinyt, että olisi hauska kokeilla. No nyt tulee kokeiltua, Lähteenmäki kertoo.

Lähteenmäen uralle on mahtunut lyhyessä ajassa jo paljon; Yhteensä 12 mestaruutta ja useita mitaleja eri sarjoista. Nyt tähtäimessä on menestys myös rallicross-radoilta.

– Aina tykännyt ajaa mahdollisimman monipuolisesti. Uusiin mahdollisuuksiin on tartuttu, jos vain budjetti antanut myöten. Ja aina kun ajetaan, niin mestaruudesta koitetaan taistella. Nyt se 13:s on tähtäimessä, Lähteenmäki lataa.

Akaan Moottorimiehiä edustavan Lähteenmäen kisakausi käynnistyi jo viime viikonloppuna jääradan SM-avauksessa Ylivieskassa. Kauden avauksesta irtosi V1600-luokan kuudes sija.

– Oli vähän huono avaus kauteen ja ihan omiin nimiin meni, huono startti finaalissa. No jotain pisteitä jäi taskuun, joten vielä on mahdollisuudet ajaa Suomen mestaruudesta kahdessa vikassa kisassa, Lähteenmäki selvittää.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close