Hanhivuoma Motorsport starttaa neljällä autolla uudistettuun SM-sarjaan: ”Tosissaan, mutta hyvällä fiiliksellä”

Hanhivuoma Motorsport tuo tulevalla kaudella turenkilaisen Pasi Kosken johdolla neljä autoa Rallicross SM -sarjaan. Koski kilpailee Autokrossissa ja crosskartien Xtrem-luokassa, vaimo Henna (Viljava) niin ikään Xtrem-luokassa sekä tytär Ronja (Viljava) V1600 RC -luokassa.

– Kauhasen Mika tarjosi mahdollisuuden ajaa rallicrossia hänen autollaan. Mikan kanssa tehdään paljon yhteistyötä ja nyt tulevalla kaudella koko porukka kiertää samassa Hespel -tiimissä sarjaa.

– Crosskart on kuitenkin itselle se ykköstavoite ensi kaudella. Xtrem-luokkaan hommattiin myös toinen auto, jolla vaimo Henna lähtee ajamaan. Ja tytär Ronja on myös mukana V1600-luokan autolla. Vielä ei tosin ole varmuutta ajaako hän koko sarjaa, Koski kertoo.

Henna Viljava lähtee ensimmäiseen kauteensa Xtrem-crosskartilla. Kuva: Hanhivuoma Motorsport

Koski on kilpaillut autourheilun parissa vuodesta -89 asti. Rallicross-debyytti on silti vasta edessä päin etuvetoisella Citroën Xsaralla.

– Rallicrossista ei ole kokemusta, mutta Kokon Jarin ja Kauhasen Mikan huolloissa olen ollut aikaisemmin. Rallia kuitenkin olen ajanut etuvetoisella autolla. Jännä nähdä mihin sellaisella pääsee Autokrossissa.

– Jokkiksen aloitin tosiaan itse 80-luvun lopulla Nuorten luokassa ja Hennalla ensimmäinen kisa oli 10 vuotta sitten. Ronjalla on tähän mennessä takana muutama jokkis- ja sprinttikisa. Myös tälläkin kaudella koitetaan sotkea vähän jokkista sekaan, katsotaan mitä kaikkea ehditään, Koski selvittää.

Ronja Viljavalla on V1600 RC -luokassa allaan Alfa Romeo 147. Kuva: Hanhivuoma Motorsport

Crosskarteista Koskella sen sijaan on jo kokemusta aikaisemmilta kausilta ja mies onkin erityisen mielissään sarjan kovasta tasosta. Tähän mennessä tulevalle kaudelle on ilmoittautunut jo peräti 16 kuljettajaa.

– Odotuksen on kovat ja sarja tulee olemaan järjettömän kovatasoinen. Tehdään parhaamme ja katsotaan mihin riittää. Henna lähtee varmaan enimmäkseen vielä opettelemaan ja hakemaan vauhtia.

– Startataan kauteen tosissaan, mutta hyvällä fiiliksellä. Tuossa oli jo vähän motivaatio kilpailemiseen loppu, mutta Viitasen Ville sai innostettua viime kaudelle ja nyt mennään sitten taas täysillä. Lajiryhmässä kun touhuilee, niin tämä on hyvää vastapainoa sillekin.

Koski on myös tyytyväinen yhdistetyn SM-sarjan uuteen konseptiin, joka antaa erityisesti juniorikuljettajille ansaitsemaansa näkyvyyttä.

– Olen alusta asti ehdottomasti tämän puolella. Juniorit saa sen näkyvyyden mikä niille kuuluu ja koen sen juniorityön kannalta erittäin tärkeänä asiana.

– Sarja tulee olemaan myös sikäli mahtava juttu, että lähes kaikki kisat on lähellä suuria kaupunkeja ja uskon, että näin yleisö löytää perille. Saadaan varmasti rakennettua oikeasti hienoja tapahtumia ja sitä kautta hyvää fiilistä kisoihin, Koski toteaa luottavaisena.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close