Olli Nummelin valmistautuu poikansa kanssa tulevaan SM-kauteen: ”Nuorempi polvi tulee perässä”

Kuhmoisten Urheiluautoilijoita edustava Olli Nummelin valmistautuu toiseen kokonaiseen kauteensa SM-sarjassa, crosskartien Xtrem-luokassa.

– Auto on mulla nyt ollut kaksi vuotta, mutta vasta yhden kokonaisen kauden ajanut kilpaa. Vilppulassa käytiin testaamassa ensimmäinen SM-kisa kaudella 2021 – mukavalta tuntui, niin siitä jatkettiin. Juniori kun tuossa kilpailee, niin siinä pääsee itse ajamaan mukana, Nummelin kertoo.

Ollin poika Aleksi, 11, starttaa tulevalla kaudella sarjaan kahdessa luokassa, kun talliin on hankittu 85-kuutioisen lisäksi Xtrem Junior -luokan kilpuri.

– Itsellä tulee jo 47 vuotta mittariin kesällä, niin se on kohta jo ennemmin annettava muiden ajaa. Nuorempi polvi tulee perässä.

Aleksi Nummelin hyppää ensi kaudella Xtrem Junior -luokan crosskartin rattiin. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Junioreiden mukana olo SM-sarjassa mahdollistaa myös Nummelinin perheessä yhteiset kisareissut. Ollilla on kisaradoilta kokemusta jo yli 30 vuoden verran, mutta vielä intoa riittää.

– Jokkiksen Nuorten luokasta aloittelin ajamisen vuonna -92, mutta rallien järjestämispuolella on touhuttu sitäkin enemmän.

– Tämä sarjakonsepti osuu meille tosi hyvin. Viikonloppuja ei ole kun rajallinen määrä vuodessa. Onhan se myös junioreille iso juttu, että pääsee samoihin kisoihin isompien luokkien kanssa. Joensuussa kun oli se ensimmäinen yhdistetty kisa, niin siellä ne nuoret penkalla seurasi tarkasti isoja lähtöjä. Siinä sai olla tarkkailemassa, että pojat malttoivat olla paikalla kun oma lähtö alkoi, Nummelin naurahtaa.

Omista suoristuksistaan Nummelin ei aio ottaa paineita ja lähteekin lähinnä nautiskelemaan uusille radoille.

– Katsotaan mihin oma taito riittää, mutta ei liian tosissaan. Hienoa, että on uusia ratoja tulossa mukaan. Ahvenisto esimerkiksi pitkästä aikaa.

Rallicross SM -sarja polkaistaan käyntiin legendaariselta Ahvenistolta toukokuussa. Siitä karavaani matkaa Oulun, Kouvolan ja Nokian kautta Joensuun finaaliviikonloppuun, joka ajetaan syyskuussa.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close