Rantasten perheessä odotetaan Rallicross SM -kauden alkua innolla

Rantasten perheen tallissa käy kova kuhina Rallicross SM -kauden kynnyksellä. Alkuvuodesta 14 vuotta täyttänyt Jesper valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Xtrem Junioreissa, minkä lisäksi nuorukainen starttaa hallitsevana Suomen mestarina 125/250cc -luokkaan. Sisaruksista nuorempi, 12-vuotias Minea, osallistuu viime kauden tapaan 85-kuutioisten Suomen juniorimestaruussarjaan.

– Innolla odottelen kauden alkua. Xtrem Junior on hyvä ajaa, sitä on kehitetty ja kesäsarjaan tulee uusi moottori. Muitakin muutoksia on tulossa. Jos kaikki saadaan kohdilleen, on tavoitteena ajaa tässä luokassa mitalista, Jesper sanoo ja jatkaa.

– Ajan koko SM-sarjan myös 125/250cc -luokassa samalla crosskartilla kuin viime kaudella. Siihenkin on tulossa pieniä muutoksia.

Jesper Rantanen ja Joona Ojala oli tuttu taistelupari viime vuonna ”Piikki” -luokassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Myös Minean crosskart on saanut päivitystä talven aikana.

– 15. huhtikuuta aloitetaan Akaasta crosskartien koulutus- ja ajoleirillä. Ihan hyvillä fiiliksillä odotan kauden alkua, Minea toteaa.

Minea Rantanen jatkaa tutussa luokassa tutulla autolla. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Viime kaudella molemmat ajoivat crosskartien SM-sarjassa. Nyt kahden crossisarjan yhdistyminen tuo crosskart-luokat tälle kaudelle Rallicross SM -sarjaan.

Sisarukset ovat yhtä mieltä siitä, että sarjojen yhdistyminen on hyvä asia juniorikuljettajia ajatellen. Molemmille myös kaksipäiväiset kisat ovat mieluinen uudistus.

– On hienoa päästä rallicross-luokkien kanssa samoihin kisoihin! Ensi vuonna täytän 15 vuotta ja silloin on tarkoitus ajaa ainakin V1600-luokassa. Autokrossi-autokin on jo hankittu, joten mukava päästä seuraamaan varsinkin näiden luokkien menoa, Jesper iloitsee.

Uudistunut Rallicross SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close