Jukka Pykäläinen tähtää finaaleihin Supercar-luokassa – ”Silloin adrenaliinit on korkealla”

Oriveden Seudun Urheiluautoilijoita edustava Jukka Pykäläinen jatkaa rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa tutulla Skoda Fabialla Supercar:lla.

– Autoa ei ole paljon uudistettu, mutta kyllä ainakin kerran käydään testaamassa ennen kauden alkua, Pykäläinen sanoo.

Pykäläinen jäi viime kauden osakilpailuissa ilman finaalistartteja SM-pistetaulukossa sijalle 10. Toissa kaudella sijoitus oli kuudes, mutta nyt tähtäimessä on taistella kärjen tuntumassa.

– Viime kausi meni pipariksi, mutta kyllä sitä toissa kauden kuudetta sijaa olisi hieno parantaa ja sinne kolmen sakkiin ajaa. Varmasti ihan ei mun autolla pystytä parhaita haastamaan, mutta jos finaaleihin pääsisi, niin siellä voi sitten sattua mitä vaan. Silloin adrenaliinit on korkealla.

Pykäläinen oli hyvässä vauhdissa kaudella 2021. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Sarjan kalenterissa nähdään tällä kaudella kaksi uutta osakilpailua. Toinen niistä on kauden avaava Ahvenisto. Kilpailut ajetaan nyt kaksipäiväisinä.

– Ahvenistolla en ole crossia ajanut koskaan aikaisemmin. Luulisi että tulee hyvin porukkaa lehtereille, on legendaarinen rata.

– Aluksi olin kaksipäiväisiä kisoja vastaan, mutta nyt kun miettii niin onhan tämä ihan hyvä konsepti. Varsinkin kenellä on nuorisoa aloittelemassa lajia, Pykäläinen toteaa.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close