Suonon sisarukset tekevät paluun SM-sarjaan – ”Toivotaan hyvää meininkiä”

Rallicross SM -kausi käynnistyy kuukauden päästä ja Suonojen tallissa ollaan valmiita Ahveniston avauskisaan. Sisaruksista molemmat, Aleksi ja Essi, starttaavat SM-sarjaan vuoden tauon jälkeen.

Aleksi Suono ajoi toissa kaudella SM-sarjassa kolme kertaa palkintokorokkeelle. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Aleksi ajoi kaudella 2021 Xtrem Junior -luokassa SM-pronssille. Nyt on tähtäimessä lähteä kirkastamaan mitalia uudella kalustolla.

– Kyllähän sitä odottaa innolla, kun pääsee taas ajamaan tosissaan kilpaa. Viime kausi meni autoa kehitellessä ja uusi auto saatiin vasta loppukaudesta suorituskykyiseksi. Mestaruudesta ajetaan ja se on tähtäimessä, mutta joukossa on paljon kovia kuskeja, Aleksi muistuttaa.

Essi Suono säväytti nopeudellaan 85cc -luokassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Essillä on takana vasta yksi kausi Xtrem Junior -crosskartilla. Viime vuoden RallyX-kilpailut sujuivat vielä lähinnä auton niksejä opetellessa 85-kuutioisen jälkeen, mutta loppukaudesta vauhti alkoi jo löytyä.

Myös tehokkaampi crosskart on istunut käteen. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

– Onhan se erilainen auto ja on ollut opettelemista. Viime kausi otettiinkin treenin ja harjoittelun kannalta. Siinä tuli myös paljon erilaisia ratoja ajettua uudella autolla. Syksyllä ja talvella ajo alkoi jo sujumaan ja velikin jäi muutamissa vedoissa taakse, Essi kertoo ja jatkaa:

– Kaikkihan haluaa aina voittaa, mutta A-finaalipaikkoja haetaan. Kiva olisi myös muutama podiumsijoitus saavuttaa. Tärkeintä kuitenkin, että on kivaa. Odotan innolla kesää ja tätä kautta. Toivotaan hyvää meininkiä ja kovia kisoja.

Hyvää meininkiä on odotettavissakin, kun crosskartit kilpailevat tulevalla kaudella Rallicross SM -sarjassa. Kausi käynnistyy 13.-14. toukokuuta legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

– Se on kivaa, että kisoissa on itsellekkin katsottavaa. Toivotaan, että uudistus toisi myös lisää katsojia, Aleksi toteaa.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close