Lauri Halosella edessä kiireinen kesä – urakoi peräti kolmetoista kilpailua

Lauri Halosen tuleva kesä on täynnä toimintaa. 13-vuotias kouvolalainen ajaa kansainvälisen RallyX -huippusarjan sekä kotimaisen Rallicross SM -sarjan. Yhteensä kilpailuja kertyy huhti- ja syyskuun aikana kolmetoista, vähintään. Viiden SM-osakilpailun ja kahdeksan RallyX -kilpailun lisäksi suunnitteilla on ajaa myös rallia.

Halonen lähtee kauteen uudella Ydrefalk -merkkisellä crosskartilla. Talven aikana edellinen Ydrefalk vaihtoi omistajaa ja Ruotsin verstaalla rakennettiin kokonaan uusi auto, joka valmistui maaliskuun lopussa. Testaamisen piti alkaa huhtikuun alussa, mutta kaikki ei ole mennyt aivan kuin Strömsössä. Runsasluminen kevät viivästytti ratojen avaamista ja testaaminen jäi viime tinkaan.

– Päästiin lopulta ajamaan Kouvolan Tykkimäkeen, testi meni todella hyvin. Uusi auto on hyvin samanlainen kuin vanhakin, mutta se käyttäytyi radalla vähän rauhallisemmin, Halonen paljastaa. 

Kauden ensimmäiset kilpailut ajetaan Tanskan Nysumissa tulevana viikonloppuna. RallyX -sarjassa kilpailuviikonloppuja on yhteensä viisi: Tanskassa, Ruotsin Tierpissä ja Kouvolassa ajetaan kaksi osakilpailua, Norjassa ja Ruotsin Höljesissä yksi. Halosen suosikkina on tietysti Kouvolan kotikilpailu, mutta myös kauden finaali Höljesissä nousee jalustalle.

– Odotan eniten Höljesiä ja Kouvolaa. Sarjassa on monta hienoa ja toisaalta haastavaa rataa. Voisi sanoa, että Pohjoismaiden parhaimmat baanat. 

RallyX -sarjassa ovat mukana pohjoismaiden kovimmat kuljettajat. Viime kauden pronssimitalisti Halonen on noussut ”Lakuautollaan” yhdeksi sarjan suosikkikuljettajista, nyt tavoitteena on parantaa sijoitusta ja taistella mestaruudesta.

– Sarja on kova, siellä pitää onnistua jokaisessa kisassa. Olen ajanut samoja kavereita vastaan jo useamman kauden, joten tiedän että mestaruudesta on mahdollista taistella. 

Crosskartit ajavat tällä kaudella Rallicross SM -sarjassa. Kausi käynnistyy legendaariselta Ahveniston radalta toukokuussa, Kouvolassa ajetaan heinäkuussa ja sarja päättyy Joensuuhun syyskuussa. Viime kaudella RallyX:n tavoin pronssia SM-sarjasta saanut Halonen lähtee kauteen mestaruus mielessä.

– Myös SM-sarjaan lähdetään mestaruus mielessä. Hienoa päästä ajamaan kuuluisalle Ahveniston radalle, hehkuttaa Halonen. 

RallyX 2023

22.-23.4. Tanska, Nysum 1 & 2
6.-7.5. Ruotsi, Tierp 3 & 4
27.-28.5. Suomi, Kouvola 5 & 6
25.-27.8. Norja, Grenland 7
2.-3.9. Ruotsi, Höljes 8

Rallicross SM 2023

13.-14.5. Ahvenisto
10.-11.6. Oulu
29.-30.7. Kouvola
19.-20.8. Nokia
9.-10.9. Joensuu

Teksti: Lauri Halosen viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Jakub Nitka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close